Een Duitse documentaire over het veel te korte leven van Heath Ledger geeft onder meer inkijk in de manier waarop de Australische acteur zich voorbereidde op zijn memorabele rol als The Joker in The Dark Knight van Christopher Nolan.

De docu toont een fragment waarin zijn vader, Kim Ledger, bladert door het dagboek dat de acteur bijhield in de aanloop naar de opnames. 'Hij kon zich een maand opsluiten in een hotel of appartement om zich helemaal te vereenzelvigen met het personage dat hij ging vertolken', zegt Kim in onderstaande video. 'Op en top Heath.'

In het kleinood verzamelde hij onder meer beelden van hyena's en clowns, uitgeknipte stukjes pagina uit Batman-strips en stills uit 'A Clockwork Orange', Stanley Kubricks klassieker uit 1962 die de acteur inspireerde voor zijn vertolking.

In The Dark Knight vertolkte Ledger de grappende sadistische anarchist The Joker. In 2009 kreeg hij er postuum een Oscar voor. Een jaar eerder, op 22 januari, overleed hij op 28-jarige leeftijd. (DB)

Een Duitse documentaire over het veel te korte leven van Heath Ledger geeft onder meer inkijk in de manier waarop de Australische acteur zich voorbereidde op zijn memorabele rol als The Joker in The Dark Knight van Christopher Nolan.De docu toont een fragment waarin zijn vader, Kim Ledger, bladert door het dagboek dat de acteur bijhield in de aanloop naar de opnames. 'Hij kon zich een maand opsluiten in een hotel of appartement om zich helemaal te vereenzelvigen met het personage dat hij ging vertolken', zegt Kim in onderstaande video. 'Op en top Heath.'In het kleinood verzamelde hij onder meer beelden van hyena's en clowns, uitgeknipte stukjes pagina uit Batman-strips en stills uit 'A Clockwork Orange', Stanley Kubricks klassieker uit 1962 die de acteur inspireerde voor zijn vertolking.In The Dark Knight vertolkte Ledger de grappende sadistische anarchist The Joker. In 2009 kreeg hij er postuum een Oscar voor. Een jaar eerder, op 22 januari, overleed hij op 28-jarige leeftijd. (DB)