In het actiegenre was Mad Max: Fury Road zowat de beste film van 2015. Al was het voor velen zelfs dé beste film van het jaar, tout court.

Veeleer dan het verhaal imponeerde de futuristische doemthriller van regisseur George Miller met spectaculaire scènes, adembenemende landschappen, sterke personages (Charlize Theron!), totaal van de pot gerukte situaties en geweldige kostuums en make-up - de film haalde niet voor niets zes Oscars in de artistieke categorieën. Dat daarbij heel wat digitale opsmuk aan te pas kwam, mag niet verbazen. Maar ook zonder visuele effecten prikkelt deze vierde Mad Max-film.

In het actiegenre was Mad Max: Fury Road zowat de beste film van 2015. Al was het voor velen zelfs dé beste film van het jaar, tout court. Veeleer dan het verhaal imponeerde de futuristische doemthriller van regisseur George Miller met spectaculaire scènes, adembenemende landschappen, sterke personages (Charlize Theron!), totaal van de pot gerukte situaties en geweldige kostuums en make-up - de film haalde niet voor niets zes Oscars in de artistieke categorieën. Dat daarbij heel wat digitale opsmuk aan te pas kwam, mag niet verbazen. Maar ook zonder visuele effecten prikkelt deze vierde Mad Max-film.