Alien op cocaïne in 'The Man Who Fell To Earth', rockicoon in Pennebakers docu 'Ziggy Stardust and the Spiders From Mars', popart-paus Andy Warhol in 'Basquiat', excentrieke wetenschapper in 'The Prestige' of krijgsgevangene in 'Merry Christmas Mr. Lawrence': het filmische parcours van het genie David Bowie is al even eclectisch als zijn discografie.

De man die ruim 45 jaar menig muziekliefhebber entertaint met fantastische songs kan ook terugblikken op aardige filmprestaties. Bowie werkte samen met regisseurs als Nicolas Roeg, Martin Scorsese, Christopher Nolan, Tony Scott, David Lynch en Julian Schnabel waarvoor hij de meest uiteenlopende rollen vertolkte. Om zijn ondergewaardeerde filmcarrière wat meer glans te geven maakte een filmprofessor aan de Texaanse universiteit deze compilatie van scènes met the thin white duke .

Alien op cocaïne in 'The Man Who Fell To Earth', rockicoon in Pennebakers docu 'Ziggy Stardust and the Spiders From Mars', popart-paus Andy Warhol in 'Basquiat', excentrieke wetenschapper in 'The Prestige' of krijgsgevangene in 'Merry Christmas Mr. Lawrence': het filmische parcours van het genie David Bowie is al even eclectisch als zijn discografie.De man die ruim 45 jaar menig muziekliefhebber entertaint met fantastische songs kan ook terugblikken op aardige filmprestaties. Bowie werkte samen met regisseurs als Nicolas Roeg, Martin Scorsese, Christopher Nolan, Tony Scott, David Lynch en Julian Schnabel waarvoor hij de meest uiteenlopende rollen vertolkte. Om zijn ondergewaardeerde filmcarrière wat meer glans te geven maakte een filmprofessor aan de Texaanse universiteit deze compilatie van scènes met the thin white duke .