In de nieuwe film 'St. Vincent' - in de VS net uit op Netflix - vertolkt hij een oorlogsveteraan die op een 12-jarige buurjongen moet passen, maar de ongeschreven wetten van een oppasser fink aan zijn laars lapt. Bill Murray heeft in zijn carrière al een pak rollen bijeengespeeld, de meest uiteenlopende. Denk aan filmster Bob Harris in 'Lost In Translation', Sidekick John Bosley in 'Charlie's Angels', gonzo journalist Hunter S. Thompson in 'Where The Buffalo Roam' en Peter Venkman in 'Ghostbusters', de wetenschapper die de spreuk 'We came, we saw, we kicked its ass' uitbrulde.

Movieclips blikte terug op de carrière van de mister cool onder de Amerikaanse acteurs, en selecteerde deze filmfragmenten.

In de nieuwe film 'St. Vincent' - in de VS net uit op Netflix - vertolkt hij een oorlogsveteraan die op een 12-jarige buurjongen moet passen, maar de ongeschreven wetten van een oppasser fink aan zijn laars lapt. Bill Murray heeft in zijn carrière al een pak rollen bijeengespeeld, de meest uiteenlopende. Denk aan filmster Bob Harris in 'Lost In Translation', Sidekick John Bosley in 'Charlie's Angels', gonzo journalist Hunter S. Thompson in 'Where The Buffalo Roam' en Peter Venkman in 'Ghostbusters', de wetenschapper die de spreuk 'We came, we saw, we kicked its ass' uitbrulde. Movieclips blikte terug op de carrière van de mister cool onder de Amerikaanse acteurs, en selecteerde deze filmfragmenten.