Quentin Tarantino heeft iets met (avontuurlijke) autoscènes, waarin hij de kijker visueel bij de les houdt met speelse cinematografische shots. Op en top tarantinesk zijn de 'trunkshots', ook wel 'Tarantino-shots' genoemd, een cameratechniek vanuit de kofferbak als deze wordt geopend. Maar ook binnenin de vierwieler weet de pulpmeester als geen ander hoe hij de camera moet plaatsen om zijn personages in een trefzekere dramaturgie of über-coolness te dompelen. Uma Thurman, Samuel L. Jackson, John Travolta, Daryl Hannah en Leonardo DiCaprio kunnen ervan meespreken.

In deze supercut bundelt cinefiel Jacob Swinney de beste autoscènes van de cineast, op de tonen van de surf-rock klassieker 'Bullwinkle Park II' van The Cenurians (uit 'Pulp Fiction'). Je herkent fragmenten uit onder meer 'Reservoir Dogs', 'Jackie Brown', 'Kill Bill', 'Inglourious Basterds', 'Django Unchained' en uiteraard 'Pulp Fiction'.

Quentin Tarantino heeft iets met (avontuurlijke) autoscènes, waarin hij de kijker visueel bij de les houdt met speelse cinematografische shots. Op en top tarantinesk zijn de 'trunkshots', ook wel 'Tarantino-shots' genoemd, een cameratechniek vanuit de kofferbak als deze wordt geopend. Maar ook binnenin de vierwieler weet de pulpmeester als geen ander hoe hij de camera moet plaatsen om zijn personages in een trefzekere dramaturgie of über-coolness te dompelen. Uma Thurman, Samuel L. Jackson, John Travolta, Daryl Hannah en Leonardo DiCaprio kunnen ervan meespreken. In deze supercut bundelt cinefiel Jacob Swinney de beste autoscènes van de cineast, op de tonen van de surf-rock klassieker 'Bullwinkle Park II' van The Cenurians (uit 'Pulp Fiction'). Je herkent fragmenten uit onder meer 'Reservoir Dogs', 'Jackie Brown', 'Kill Bill', 'Inglourious Basterds', 'Django Unchained' en uiteraard 'Pulp Fiction'.