Op het filmfestival van Cannes werd bekend gemaakt dat de Italiaanse horrorfilmregisseur Dario Argento - vooral bekend van de cultfilm 'Suspiria' - een 3D-bewerking van 'Dracula' aan het maken is, die volgend jaar uitkomt. In onderstaand video-interview verklaart hij wat we daar precies van mogen verwachten.

'Het wordt een stevige, bloederige film', aldus de regisseur. 'Maar ook één vol feeling. Dracula heeft wel degelijk gevoelens.'

Argento is naar eigen zeggen ook een believer in nieuwe technologie, en levert met de te verschijnen Dracula-film zijn allereerste 3D-prent af.

Argento's Dracula-bewerking is misschien wel 'de film van de laatste kans' voor de Italiaan, die in de jaren '70 aan de wieg stond van het giallo-genre, maar nadien een mislukte Hollywood-carrière tegemoet ging.

Michael Ilegems

Op het filmfestival van Cannes werd bekend gemaakt dat de Italiaanse horrorfilmregisseur Dario Argento - vooral bekend van de cultfilm 'Suspiria' - een 3D-bewerking van 'Dracula' aan het maken is, die volgend jaar uitkomt. In onderstaand video-interview verklaart hij wat we daar precies van mogen verwachten. 'Het wordt een stevige, bloederige film', aldus de regisseur. 'Maar ook één vol feeling. Dracula heeft wel degelijk gevoelens.' Argento is naar eigen zeggen ook een believer in nieuwe technologie, en levert met de te verschijnen Dracula-film zijn allereerste 3D-prent af. Argento's Dracula-bewerking is misschien wel 'de film van de laatste kans' voor de Italiaan, die in de jaren '70 aan de wieg stond van het giallo-genre, maar nadien een mislukte Hollywood-carrière tegemoet ging. Michael Ilegems