'Comedy is a serious business.' Het lijken tegenstrijdige woorden, opgetekend uit de mond van een van de allergrootste komieken ooit. Maar Buster Keaton (geboren op 4 oktober 1895 in Kansas) was een hyperperfectionist die zijn films met de nauwgezetheid van een bezetene voorbereidde.

Van de grote stille filmkomieken is mister Keaton de stilste en de meest filmische. Hij was een absolute meester in het visueel vertellen van verhalen. Ook vandaag zitten in heel wat films van grote cineasten invloeden van de komiek, zo toont onderstaande video. Onder de noemer 'the art of the gag' krijg je inkijk in de ingenieuze technieken achter zijn grappen.

Maak kennis met 'the greatest of all the clowns in the history of cinema', zoals Orson Welles hem omschreef. (DB)

'Comedy is a serious business.' Het lijken tegenstrijdige woorden, opgetekend uit de mond van een van de allergrootste komieken ooit. Maar Buster Keaton (geboren op 4 oktober 1895 in Kansas) was een hyperperfectionist die zijn films met de nauwgezetheid van een bezetene voorbereidde. Van de grote stille filmkomieken is mister Keaton de stilste en de meest filmische. Hij was een absolute meester in het visueel vertellen van verhalen. Ook vandaag zitten in heel wat films van grote cineasten invloeden van de komiek, zo toont onderstaande video. Onder de noemer 'the art of the gag' krijg je inkijk in de ingenieuze technieken achter zijn grappen. Maak kennis met 'the greatest of all the clowns in the history of cinema', zoals Orson Welles hem omschreef. (DB)