Black is een verfilming van het gelijknamige jeugdboek van Dirk Bracke. De prent vertelt het verhaal van de 15-jarige Mavela, een Brussels meisje dat lid is van de bende The Black Bronx. Ze wordt verliefd op de Marokkaanse jongen Marwan van een andere bende, de 1080ers. Beide bendes kunnen elkaar niet luchten. Marwan en Mavela moeten dus kiezen tussen hun liefde voor elkaar en hun bendes.

Black is na Image de tweede langspeler van El Arbi en Fallah. Op 11 september gaat Black in wereldpremière op het Filmfestival van Toronto. De film zal ook vertoond worden op Film Fest Gent (13 tot 24 oktober). Op 11 november volgt dan de première in de Belgische bioscoopzalen. Wie niet tot dan kan wachten, kan hieronder al de trailer bekijken. (JVL)

Black is een verfilming van het gelijknamige jeugdboek van Dirk Bracke. De prent vertelt het verhaal van de 15-jarige Mavela, een Brussels meisje dat lid is van de bende The Black Bronx. Ze wordt verliefd op de Marokkaanse jongen Marwan van een andere bende, de 1080ers. Beide bendes kunnen elkaar niet luchten. Marwan en Mavela moeten dus kiezen tussen hun liefde voor elkaar en hun bendes.Black is na Image de tweede langspeler van El Arbi en Fallah. Op 11 september gaat Black in wereldpremière op het Filmfestival van Toronto. De film zal ook vertoond worden op Film Fest Gent (13 tot 24 oktober). Op 11 november volgt dan de première in de Belgische bioscoopzalen. Wie niet tot dan kan wachten, kan hieronder al de trailer bekijken. (JVL)