Het is John Ridley, scenarist van '12 years a Slave, die de langspeler over Jimi Hendrix onder zijn vleugels heeft genomen, met André 3000 (Outkast) in de rol van de linkshandige gitaarheld. Een eerste fragment uit 'All Is By My Side' werd inmiddels vrijgegeven. Bekijk hieronder het amusante onderonsje van Hendrix en het jonge model en muse Linda Keith, vertolkt door de Britse actrice Imogen Poots. In het echte leven was Keith nog het vroegere liefje van Keith Richards.

In de biografische film zal overigens geen enkel eigen nummer van de meester te horen zijn. Ridley kreeg hiervoor geen toestemming van Experience Hendrix LLC, die de rechten beheert. In de plaats daarvan waagt Andre 3000 zich aan covers die Hendrix zelf ook bezigde.

Het verhaal van 'All Is By My Side' speelt zich af in het Londen van de jaren 1966 en 1967. Dat is de periode vóór het debuutalbum 'Are You Experienced' uitkwam, en dus ook de periode vóór de grote doorbraak van de zanger/gitarist. Het relatief onbekende Jimi Hendrix Experience schuimde toen hoofdzakelijk kleine cafeetjes af waar ze vooral covers speelden. Die covers zullen te horen zijn in de filmbiografie, zoals materiaal van The Beatles, Elvis Presley, Muddy Waters, en Elmore James. (DB)

Het is John Ridley, scenarist van '12 years a Slave, die de langspeler over Jimi Hendrix onder zijn vleugels heeft genomen, met André 3000 (Outkast) in de rol van de linkshandige gitaarheld. Een eerste fragment uit 'All Is By My Side' werd inmiddels vrijgegeven. Bekijk hieronder het amusante onderonsje van Hendrix en het jonge model en muse Linda Keith, vertolkt door de Britse actrice Imogen Poots. In het echte leven was Keith nog het vroegere liefje van Keith Richards.In de biografische film zal overigens geen enkel eigen nummer van de meester te horen zijn. Ridley kreeg hiervoor geen toestemming van Experience Hendrix LLC, die de rechten beheert. In de plaats daarvan waagt Andre 3000 zich aan covers die Hendrix zelf ook bezigde. Het verhaal van 'All Is By My Side' speelt zich af in het Londen van de jaren 1966 en 1967. Dat is de periode vóór het debuutalbum 'Are You Experienced' uitkwam, en dus ook de periode vóór de grote doorbraak van de zanger/gitarist. Het relatief onbekende Jimi Hendrix Experience schuimde toen hoofdzakelijk kleine cafeetjes af waar ze vooral covers speelden. Die covers zullen te horen zijn in de filmbiografie, zoals materiaal van The Beatles, Elvis Presley, Muddy Waters, en Elmore James. (DB)