De 70-jarige Jerry Bruckheimer heeft een driejarig first-look contract afgesloten met Paramount Pictures dat ingaat vanaf april 2014.

'Jerry Bruckheimer is een van de meest creatieve en hardwerkende producers in de geschiedenis van de film,' zei Brad Grey, de CEO van Paramount. Ze zijn erg blij om hem terug op te kunnen nemen in de Paramount familie en zijn signatuurstijl opnieuw in te kunnen zetten.

De producer was in dialoog met verschillende filmstudio's, zoals Sony Pictures en Warner Bros., maar opteerde uiteindelijk voor Paramount. Bruckheimer en zijn voormalige producing partner Don Simpson kenden hun hoogdagen in de jaren tachtig bij deze studio met toppers zoals 'Top Gun', 'Beverly Hills Cop', 'American Gigolo' en 'Flashdance'.

Ook Tom Cruise zou enthousiast zijn over een vervolg op 'Top Gun'. Overal waar hij komt, wordt hij aangesproken als Maverick. Voor Cruise is dit enthousiasme van zijn fans reden genoeg om aan 'Top Gun 2' te starten. Ook Tony Scott, de regisseur van de prent, uitte zijn enthousiasme over een vervolg voor zijn zelfmoord in 2012. Wie de sequel zal regisseren en wanneer hij er komt, is nog niet bekend.

Bij Disney produceerde Bruckheimer 27 films waaronder blockbusters zoals 'The Rock' en de 'Pirates of the Caribbean' serie. Er waren echter ook enkele minder geslaagde projecten tijdens hun samenwerking, waaronder 'Prince of Persia' en 'The Lone Ranger'. (LP)

De 70-jarige Jerry Bruckheimer heeft een driejarig first-look contract afgesloten met Paramount Pictures dat ingaat vanaf april 2014. 'Jerry Bruckheimer is een van de meest creatieve en hardwerkende producers in de geschiedenis van de film,' zei Brad Grey, de CEO van Paramount. Ze zijn erg blij om hem terug op te kunnen nemen in de Paramount familie en zijn signatuurstijl opnieuw in te kunnen zetten. De producer was in dialoog met verschillende filmstudio's, zoals Sony Pictures en Warner Bros., maar opteerde uiteindelijk voor Paramount. Bruckheimer en zijn voormalige producing partner Don Simpson kenden hun hoogdagen in de jaren tachtig bij deze studio met toppers zoals 'Top Gun', 'Beverly Hills Cop', 'American Gigolo' en 'Flashdance'. Ook Tom Cruise zou enthousiast zijn over een vervolg op 'Top Gun'. Overal waar hij komt, wordt hij aangesproken als Maverick. Voor Cruise is dit enthousiasme van zijn fans reden genoeg om aan 'Top Gun 2' te starten. Ook Tony Scott, de regisseur van de prent, uitte zijn enthousiasme over een vervolg voor zijn zelfmoord in 2012. Wie de sequel zal regisseren en wanneer hij er komt, is nog niet bekend. Bij Disney produceerde Bruckheimer 27 films waaronder blockbusters zoals 'The Rock' en de 'Pirates of the Caribbean' serie. Er waren echter ook enkele minder geslaagde projecten tijdens hun samenwerking, waaronder 'Prince of Persia' en 'The Lone Ranger'. (LP)