De Mexicaanse regisseur en winnaar van de Gouden Leeuw 2018 Alfsonso Cuaron is ook nog bekend van de blockbuster Gravity.

Het 75ste internationale filmfestival van Venetië is zaterdagavond met de prijsuitreiking afgelopen. Een overzicht van de andere belangrijkste prijswinnaars:

- Grote prijs van de jury: The Favourite van Yorgos Lanthimos (Groot-Brittannië, Ierland, VS)

- Zilveren Leeuw voor beste regie: Jacques Audiard voor The Sisters Brothers (o.a. Frankrijk, België)

- Prijs voor beste scenario: 'The Ballad of Buster Scruggs' van Ethan en Joel Coen (VS)

- Prijs voor beste actrice: Olivia Colman in The Favourite van Yorgos Lanthimos (Groot-Brittannië, Ierland, VS)

- Prijs voor beste acteur: Willem Dafoe in At Eternity's Gate van Julian Schnabel (VS, Frankrijk)

- Speciale prijs van de jury: The Nightingale van Jennifer Kent (Australië)

- Prijs Marcello Mastroianni voor beste nieuwkomende acteur: Baykali Ganambarr in The Nightingale van Jennifer Kent (Australië).

De Mexicaanse regisseur en winnaar van de Gouden Leeuw 2018 Alfsonso Cuaron is ook nog bekend van de blockbuster Gravity. Het 75ste internationale filmfestival van Venetië is zaterdagavond met de prijsuitreiking afgelopen. Een overzicht van de andere belangrijkste prijswinnaars:- Grote prijs van de jury: The Favourite van Yorgos Lanthimos (Groot-Brittannië, Ierland, VS)- Zilveren Leeuw voor beste regie: Jacques Audiard voor The Sisters Brothers (o.a. Frankrijk, België)- Prijs voor beste scenario: 'The Ballad of Buster Scruggs' van Ethan en Joel Coen (VS)- Prijs voor beste actrice: Olivia Colman in The Favourite van Yorgos Lanthimos (Groot-Brittannië, Ierland, VS)- Prijs voor beste acteur: Willem Dafoe in At Eternity's Gate van Julian Schnabel (VS, Frankrijk)- Speciale prijs van de jury: The Nightingale van Jennifer Kent (Australië) - Prijs Marcello Mastroianni voor beste nieuwkomende acteur: Baykali Ganambarr in The Nightingale van Jennifer Kent (Australië).