Alles samen werden meer dan 600 artikelen te koop aangeboden, van zwaarden, maskers tot figuurtjes uit de beroemde filmreeks. De voorwerpen kwamen uit de privécollectie van de Japanner Nigo, die al van kindsbeen af aan het verzamelen sloeg over Star Wars.

Het duurste lot was een ongeopend pakket met zeven actiefiguren uit "The Empire strikes back". Dat bracht 32.500 dollar op, drie keer meer dan verwacht. Een pop van Luke Skywalker uit 1978 bracht 25.000 dollar in het laatje. Wereldwijd zouden er slechts 20 exemplaren van zijn. De veiling komt er enkele dagen voor de lancering van de nieuwe Star Wars-film, de eerste in tien jaar. (Belga/LP)

Alles samen werden meer dan 600 artikelen te koop aangeboden, van zwaarden, maskers tot figuurtjes uit de beroemde filmreeks. De voorwerpen kwamen uit de privécollectie van de Japanner Nigo, die al van kindsbeen af aan het verzamelen sloeg over Star Wars. Het duurste lot was een ongeopend pakket met zeven actiefiguren uit "The Empire strikes back". Dat bracht 32.500 dollar op, drie keer meer dan verwacht. Een pop van Luke Skywalker uit 1978 bracht 25.000 dollar in het laatje. Wereldwijd zouden er slechts 20 exemplaren van zijn. De veiling komt er enkele dagen voor de lancering van de nieuwe Star Wars-film, de eerste in tien jaar. (Belga/LP)