De Queer Palm wordt voor het tweede jaar op rij aan het einde van het Internationaal filmfestival in Cannes uitgereikt. Vorig jaar sleepte Gregg Araki met zijn tienerfilm 'Kaboom' de Roze Palm in de wacht. Ook dit jaar maken een tiental inzendingen kans om in de prijzen te vallen.

Pedro Almodòvar, bekend om zijn extravagante thema's, zal ook meedingen naar de Queer Palm met zijn nieuwste 'La Piel que Habito'. Almodòvars favoriete acteur, Antonio Banderas, speelt de hoofdrol in het horrorverhaal. Deze prent is de enige die in aanmerking komt uit de officiële selectie.

De Franse filmreportster Elisabeth Quin zal de jury voorzitten. Onder meer Marie Colman (Canal +), Gérard Lefort (Libération) en Thomas Abeltshauser (Männer, Winq, Vanity Fair, Die Welt) zullen haar bijstaan in haar opdracht.

17 mei werd uitgeroepen tot Internationale Dag tegen Homofobie. Om die reden zullen die dag twee vertoningen plaatsvinden van 'Illegal Love' van de regisseuse Julie Gali. De filmmaakster zal bij elke vertoning aanwezig zijn.

Hieronder de trailer van de winnaar van vorig jaar 'Kaboom'.

21 mei wordt de Queer Palm uitgereikt.

Julie Herreman

De Queer Palm wordt voor het tweede jaar op rij aan het einde van het Internationaal filmfestival in Cannes uitgereikt. Vorig jaar sleepte Gregg Araki met zijn tienerfilm 'Kaboom' de Roze Palm in de wacht. Ook dit jaar maken een tiental inzendingen kans om in de prijzen te vallen. Pedro Almodòvar, bekend om zijn extravagante thema's, zal ook meedingen naar de Queer Palm met zijn nieuwste 'La Piel que Habito'. Almodòvars favoriete acteur, Antonio Banderas, speelt de hoofdrol in het horrorverhaal. Deze prent is de enige die in aanmerking komt uit de officiële selectie. De Franse filmreportster Elisabeth Quin zal de jury voorzitten. Onder meer Marie Colman (Canal +), Gérard Lefort (Libération) en Thomas Abeltshauser (Männer, Winq, Vanity Fair, Die Welt) zullen haar bijstaan in haar opdracht. 17 mei werd uitgeroepen tot Internationale Dag tegen Homofobie. Om die reden zullen die dag twee vertoningen plaatsvinden van 'Illegal Love' van de regisseuse Julie Gali. De filmmaakster zal bij elke vertoning aanwezig zijn. Hieronder de trailer van de winnaar van vorig jaar 'Kaboom'. 21 mei wordt de Queer Palm uitgereikt. Julie Herreman