"Turquaze" vertelt het verhaal van drie zeer verschillende broers van Turkse origine uit Gent. Nadat ze hun vader hebben begraven in Istanbul, keren de broers terug naar Gent en moeten ze op zoek naar een nieuw evenwicht. De middelste broer, Timur, heeft een schijnbaar normale relatie met een levendig Vlaams meisje, totdat de culturele gevoeligheden onvermijdelijk de kop opsteken. Op het festival wordt de film omschreven als "realistisch maar warm, gespannen en toch romantisch, een frisse en opgewekte kijk op de multiculturele samenleving."

"22 mei" is dan weer iets helemaal anders. In een uiterst sfeervolle en surrealistische film vertelt Mortier het verhaal van een veiligheidsagent in een winkelcentrum waar op de dag dat er een bomaanslag plaatsvindt.

De laatste Belgische vermelding gaat naar de animatiefilm "Van de Kat geen kwaad".

"Turquaze" vertelt het verhaal van drie zeer verschillende broers van Turkse origine uit Gent. Nadat ze hun vader hebben begraven in Istanbul, keren de broers terug naar Gent en moeten ze op zoek naar een nieuw evenwicht. De middelste broer, Timur, heeft een schijnbaar normale relatie met een levendig Vlaams meisje, totdat de culturele gevoeligheden onvermijdelijk de kop opsteken. Op het festival wordt de film omschreven als "realistisch maar warm, gespannen en toch romantisch, een frisse en opgewekte kijk op de multiculturele samenleving." "22 mei" is dan weer iets helemaal anders. In een uiterst sfeervolle en surrealistische film vertelt Mortier het verhaal van een veiligheidsagent in een winkelcentrum waar op de dag dat er een bomaanslag plaatsvindt. De laatste Belgische vermelding gaat naar de animatiefilm "Van de Kat geen kwaad".