Videogamelabel Blizzard Entertainment pakt in het voorjaar van 2016 uit met een film gebaseerd op een videogameserie: 'Warcraft: The Beginning'. In het fantasyverhaal staat het vreedzame rijk van Azeroth op rand van oorlog wanneer de beschaving geconfronteerd wordt met een geducht ras van indringers: de monsterlijke Orc-krijgers die op de vlucht zijn en een nieuwe thuis zoeken om te koloniseren. Wanneer er een portaal opent dat beide werelden met elkaar verbindt, wordt één leger geconfronteerd met vernietiging en het andere wordt met uitsterven bedreigd.

Het verhaal wil er geen zijn over 'goeien' en 'slechten', maar focust op een confrontatie tussen culturen en helden, licht regisseur Duncan Jones toe. De eerste trailer staat online.

Jones, zoon van David Bowie, liet al verstaan dat hij een trilogie rond Warcraft wil brengen. 'Warcraft: The Beginning' komt uit op 25 mei. Dit is de eerste trailer.

Videogamelabel Blizzard Entertainment pakt in het voorjaar van 2016 uit met een film gebaseerd op een videogameserie: 'Warcraft: The Beginning'. In het fantasyverhaal staat het vreedzame rijk van Azeroth op rand van oorlog wanneer de beschaving geconfronteerd wordt met een geducht ras van indringers: de monsterlijke Orc-krijgers die op de vlucht zijn en een nieuwe thuis zoeken om te koloniseren. Wanneer er een portaal opent dat beide werelden met elkaar verbindt, wordt één leger geconfronteerd met vernietiging en het andere wordt met uitsterven bedreigd. Het verhaal wil er geen zijn over 'goeien' en 'slechten', maar focust op een confrontatie tussen culturen en helden, licht regisseur Duncan Jones toe. De eerste trailer staat online.Jones, zoon van David Bowie, liet al verstaan dat hij een trilogie rond Warcraft wil brengen. 'Warcraft: The Beginning' komt uit op 25 mei. Dit is de eerste trailer.