Ethan en Joel Coen leveren voor de vierde keer op rij (No Country for Old Men, Burn After Reading, A Serious Man) ook dit jaar weer een film af vlak voor de Oscaruitreiking. Een western dit keer. Ze steken Henry Hathaways klassieker True Grit uit 1969 met onder andere John Wayne, Robert Duvall en Dennis Hopper in een hedendaags kleedje. En hoe! De pas vrijgegeven trailer doet uitkijken naar een knap staaltje cinema.

Het verhaal, naar een boek van Charles Portis, blijft onveranderd. De kleine Mattie Ross (Hailee Steinfeld) wil koste wat kost de moord op haar vader wreken. Het 14jarige meisje zou daar op haar eentje nooit in slagen en dus huurt ze de beruchte U.S. Marshal Cogburn (Jeff Bridges) in. Op hun zoektocht naar de moordendaar (Josh Brolin) vervoegt een onervaren Texas Ranger (Matt Damon) het vreemde duo.

De Belgische releasedatum werd vastgelegd op 16 februari 2011. Geniet in de tussentijd van de prachtige trailer.

Griet Op de Beeck

Ethan en Joel Coen leveren voor de vierde keer op rij (No Country for Old Men, Burn After Reading, A Serious Man) ook dit jaar weer een film af vlak voor de Oscaruitreiking. Een western dit keer. Ze steken Henry Hathaways klassieker True Grit uit 1969 met onder andere John Wayne, Robert Duvall en Dennis Hopper in een hedendaags kleedje. En hoe! De pas vrijgegeven trailer doet uitkijken naar een knap staaltje cinema. Het verhaal, naar een boek van Charles Portis, blijft onveranderd. De kleine Mattie Ross (Hailee Steinfeld) wil koste wat kost de moord op haar vader wreken. Het 14jarige meisje zou daar op haar eentje nooit in slagen en dus huurt ze de beruchte U.S. Marshal Cogburn (Jeff Bridges) in. Op hun zoektocht naar de moordendaar (Josh Brolin) vervoegt een onervaren Texas Ranger (Matt Damon) het vreemde duo. De Belgische releasedatum werd vastgelegd op 16 februari 2011. Geniet in de tussentijd van de prachtige trailer. Griet Op de Beeck