De hartverwarmende klassieker van Roald Dahl komt komende zomer tot leven in de filmzalen. Steven Spielberg verfilmt het verhaal dat menig kinder- en ouderhart veroverde. Het originele boek kwam uit in 1982 en in 1989 verscheen er een animatiefilm gebaseerd op het verhaal. In 1991 waren er al plannen voor een live action film met Robin Williams in de titelrol, maar deze versie is nooit verschenen.

Mark Rylance neemt in de versie van Spielberg de rol van de Grote Vriendelijke Reus op zich. Het weesmeisje Sophie wordt vertolkt door Ruby Barnhill.

(LP)

De hartverwarmende klassieker van Roald Dahl komt komende zomer tot leven in de filmzalen. Steven Spielberg verfilmt het verhaal dat menig kinder- en ouderhart veroverde. Het originele boek kwam uit in 1982 en in 1989 verscheen er een animatiefilm gebaseerd op het verhaal. In 1991 waren er al plannen voor een live action film met Robin Williams in de titelrol, maar deze versie is nooit verschenen. Mark Rylance neemt in de versie van Spielberg de rol van de Grote Vriendelijke Reus op zich. Het weesmeisje Sophie wordt vertolkt door Ruby Barnhill. (LP)