Dennis Stock was nog een jonge fotograaf toen hij van Life Magazine de opdracht van zijn leven kreeg: mee op de baan met de vrijzinnige acteur en idool van velen James Dean. Stock volgde Dean van Los Angeles naar New York naar Indiana, en legde het icoon vast op de gevoelige plaat voordat de film 'East of Eden' (1955) hem naar het sterrendom katapulteerde.

De beelden die in de eerste trailer van de biopic voorbijflitsen zijn visuele pareltjes en dragen duidelijk de stempel van Anton Corbijn. 'Life' is intussen de vierde film van de gerenommeerde Nederlandse rockfotograaf slash regisseur, na 'A Most Wanted Man', 'The American' en de Ian Curtis-biopic 'Control'.

Naast rijzende ster Dane DeHaan en Robert Pattinson (de fotograaf van dienst), passeren ook Ben Kingsley (als een van de oprichters van de filmstudio Warner Brothers) en Joel Edgerton in de aftiteling. Owen Pallett verzorgde de muziek. (DB)

Dennis Stock was nog een jonge fotograaf toen hij van Life Magazine de opdracht van zijn leven kreeg: mee op de baan met de vrijzinnige acteur en idool van velen James Dean. Stock volgde Dean van Los Angeles naar New York naar Indiana, en legde het icoon vast op de gevoelige plaat voordat de film 'East of Eden' (1955) hem naar het sterrendom katapulteerde. De beelden die in de eerste trailer van de biopic voorbijflitsen zijn visuele pareltjes en dragen duidelijk de stempel van Anton Corbijn. 'Life' is intussen de vierde film van de gerenommeerde Nederlandse rockfotograaf slash regisseur, na 'A Most Wanted Man', 'The American' en de Ian Curtis-biopic 'Control'. Naast rijzende ster Dane DeHaan en Robert Pattinson (de fotograaf van dienst), passeren ook Ben Kingsley (als een van de oprichters van de filmstudio Warner Brothers) en Joel Edgerton in de aftiteling. Owen Pallett verzorgde de muziek. (DB)