Na FBI-baas Hoover in 'J. Edgar' waagt veteraan Clint Eastwood zich opnieuw aan een berucht personage uit het verleden van de VS: Chris Kyle, de sluipschutter die de meeste dodelijke schoten loste in de geschiedenis van het Amerikaanse leger. De man heeft er 255 achter zijn naam, het Pentagon bevestigde er 'slechts' 160. In de biopic met de titel 'American Sniper', mag Bradley Cooper het oorlogstenue aantrekken.

Kyle kon tijdens de oorlog in Irak naar verluidt de vijand doden vanop 2 kilometer afstand. Hij staat ook geboekstaafd als de soldaat die het meeste aantal slachtoffers maakte tijdens een slagveld, 40 in totaal. Kyle richtte na zijn dienstjaren een opleidingscentrum voor eliteschutters op. Op 2 februari 2013 werd hij er zelf gedood door een oud-soldaat met een post-traumatische stressstoornis die hij begeleidde. De jongeman met wie actief was in de oorlog in Irak, kon zijn daad nooit verklaren.

'American Sniper' komt uit in het voorjaar van 2015.

Na FBI-baas Hoover in 'J. Edgar' waagt veteraan Clint Eastwood zich opnieuw aan een berucht personage uit het verleden van de VS: Chris Kyle, de sluipschutter die de meeste dodelijke schoten loste in de geschiedenis van het Amerikaanse leger. De man heeft er 255 achter zijn naam, het Pentagon bevestigde er 'slechts' 160. In de biopic met de titel 'American Sniper', mag Bradley Cooper het oorlogstenue aantrekken.Kyle kon tijdens de oorlog in Irak naar verluidt de vijand doden vanop 2 kilometer afstand. Hij staat ook geboekstaafd als de soldaat die het meeste aantal slachtoffers maakte tijdens een slagveld, 40 in totaal. Kyle richtte na zijn dienstjaren een opleidingscentrum voor eliteschutters op. Op 2 februari 2013 werd hij er zelf gedood door een oud-soldaat met een post-traumatische stressstoornis die hij begeleidde. De jongeman met wie actief was in de oorlog in Irak, kon zijn daad nooit verklaren.'American Sniper' komt uit in het voorjaar van 2015.