Toy Story 3 heeft op zeven weken tijd maar liefst 896 miljoen dollar - een goeie 695 miljoen euro - opgebracht, en stoot daarmee 'Finding Nemo' - goed voor 867 miljoen dollar, oftewel 674 miljoen euro - van de troon als succesvolste Pixar-film ooit. Aangezien de film nog wel een aantal weken in de cinema zal blijven, kan dat verschil nog veel groter worden.

Het moet wel gezegd dat 'Toy Story 3' ook de duurste animatiefilm is die Pixar tot op heden produceerde. De animatieproductiemaatschappij telde maar liefst 200 miljoen dollar (ruim 155 miljoen euro) neer om de film in elkaar te kunnen boksen, terwijl ze destijds 94 miljoen dollar (73 miljoen euro) in het 'Finding Nemo'-project pompte.

Michael Ilegems

Toy Story 3 heeft op zeven weken tijd maar liefst 896 miljoen dollar - een goeie 695 miljoen euro - opgebracht, en stoot daarmee 'Finding Nemo' - goed voor 867 miljoen dollar, oftewel 674 miljoen euro - van de troon als succesvolste Pixar-film ooit. Aangezien de film nog wel een aantal weken in de cinema zal blijven, kan dat verschil nog veel groter worden. Het moet wel gezegd dat 'Toy Story 3' ook de duurste animatiefilm is die Pixar tot op heden produceerde. De animatieproductiemaatschappij telde maar liefst 200 miljoen dollar (ruim 155 miljoen euro) neer om de film in elkaar te kunnen boksen, terwijl ze destijds 94 miljoen dollar (73 miljoen euro) in het 'Finding Nemo'-project pompte. Michael Ilegems