De baas van de Disney filmstudio's, Rich Ross, neemt zijn ontslag nadat recent verschillende grote producties zijn geflopt. Het gaat onder meer om de films 'John Carter' en 'Mars Needs Moms'.

Ross kondigde zijn ontslag aan in een e-mail naar het personeel. "Ik geloof niet langer dat de rol van voorzitter geschikt is voor mij", luidde het. "Daarom neem ik met onmiddellijke ingang ontslag bij de Walt Disney Studio's". Er is nog geen vervanger aangeduid.

Dure flops

De 50-jarige Ross kwam in 2009 aan het hoofd van de bekende filmstudio, na een carrière bij kabelmaatschappij Disney Channel. Daar was hij verantwoordelijk voor de tv-successen 'Hannah Montana' en 'High School Musical'.

Maar hij slaagde er niet in dit succes te herhalen op het grote doek. Een aantal kostelijke projecten werden opgeborgen. Anderzijds is hij verantwoordelijk voor enkele van de duurste flops uit de geschiedenis. Zo werd met het sciencefiction-verhaal 'John Carter' een verlies geleden van zo'n 200 miljoen dollar. (Belga/KVDA)

John Carter:

De baas van de Disney filmstudio's, Rich Ross, neemt zijn ontslag nadat recent verschillende grote producties zijn geflopt. Het gaat onder meer om de films 'John Carter' en 'Mars Needs Moms'. Ross kondigde zijn ontslag aan in een e-mail naar het personeel. "Ik geloof niet langer dat de rol van voorzitter geschikt is voor mij", luidde het. "Daarom neem ik met onmiddellijke ingang ontslag bij de Walt Disney Studio's". Er is nog geen vervanger aangeduid. Dure flops De 50-jarige Ross kwam in 2009 aan het hoofd van de bekende filmstudio, na een carrière bij kabelmaatschappij Disney Channel. Daar was hij verantwoordelijk voor de tv-successen 'Hannah Montana' en 'High School Musical'. Maar hij slaagde er niet in dit succes te herhalen op het grote doek. Een aantal kostelijke projecten werden opgeborgen. Anderzijds is hij verantwoordelijk voor enkele van de duurste flops uit de geschiedenis. Zo werd met het sciencefiction-verhaal 'John Carter' een verlies geleden van zo'n 200 miljoen dollar. (Belga/KVDA) John Carter: