5. Sound of Noise

Terroristen willen een muzikale apocalyps ontketenen en maken gebruik van de stad als instrument. Een onweerstaanbaar energieke thriller met hoge funfactor. Terecht ook dé publiekshype op het Filmfestival Gent.

4. Rubber

Een psychopatische autoband (jaja!) verkent de Californische woestijn en zaait dood en verderf in deze verknipte lowbudget horrorwestern van Quentin Dupieux, aka. electroproducent Mr. Oizo.

3. Submarino

De comeback van 'Festen'-regisseur Thomas Vinterberg levert een sterk staaltje sombere Scandinavische cinema op over de tragische lotgevallen van twee broers in een mistroostige buurt van Kopenhagen. Deprimerend maar onwaarschijnlijk ontroerend.

2. Get Low

Robert Duvall schittert als kluizenaar in een ontroerende Amerikaanse kroniek van debuterend regisseur Aaron Schneider, waarin thema's als eenzaamheid, liefde en schuld een voorname rol spelen.

1. The Housemaid

Meesterlijk meeslepende thriller. Wederom een bewijs dat de Koreanen een patent hebben op interessante en gedurfde genrefilms.

Eervolle vermelding: Hugh Hefner: Playboy, Activist and Rebel

vermakelijke documentaire van Brigitte Berman over het leven van de man achter het magazine, de Mansion en de bunnies. Boordevol boeiende archiefbeelden en intrigerende interviews.

Conclusie:

Het 35ste Filmfestival Gent grossierde in middelmatigheid met veel moeilijk te verteren, deprimerende drama's. Of nog deprimerender films om te lachen zoals Smoorverliefd. Gelukkig werden er ook enkele verfrissende, energieke films geserveerd met een hoopvolle, optimistische boodschap. Zodat we op het einde van deze tiendaagse rit doorheen de actuele cinema toch nog, euh, kunnen ademen.

5. Sound of Noise Terroristen willen een muzikale apocalyps ontketenen en maken gebruik van de stad als instrument. Een onweerstaanbaar energieke thriller met hoge funfactor. Terecht ook dé publiekshype op het Filmfestival Gent. 4. Rubber Een psychopatische autoband (jaja!) verkent de Californische woestijn en zaait dood en verderf in deze verknipte lowbudget horrorwestern van Quentin Dupieux, aka. electroproducent Mr. Oizo. 3. Submarino De comeback van 'Festen'-regisseur Thomas Vinterberg levert een sterk staaltje sombere Scandinavische cinema op over de tragische lotgevallen van twee broers in een mistroostige buurt van Kopenhagen. Deprimerend maar onwaarschijnlijk ontroerend. 2. Get Low Robert Duvall schittert als kluizenaar in een ontroerende Amerikaanse kroniek van debuterend regisseur Aaron Schneider, waarin thema's als eenzaamheid, liefde en schuld een voorname rol spelen. 1. The Housemaid Meesterlijk meeslepende thriller. Wederom een bewijs dat de Koreanen een patent hebben op interessante en gedurfde genrefilms. Eervolle vermelding: Hugh Hefner: Playboy, Activist and Rebel vermakelijke documentaire van Brigitte Berman over het leven van de man achter het magazine, de Mansion en de bunnies. Boordevol boeiende archiefbeelden en intrigerende interviews. Conclusie: Het 35ste Filmfestival Gent grossierde in middelmatigheid met veel moeilijk te verteren, deprimerende drama's. Of nog deprimerender films om te lachen zoals Smoorverliefd. Gelukkig werden er ook enkele verfrissende, energieke films geserveerd met een hoopvolle, optimistische boodschap. Zodat we op het einde van deze tiendaagse rit doorheen de actuele cinema toch nog, euh, kunnen ademen.