In de film zou aan bod komen hoe Disney geworsteld heeft om de film 'Mary Poppins' op het grote doek te kunnen brengen. Aan de basis van de film ligt het waargebeurde verhaal dat Walt Disney maar liefst 14 jaar nodig had om schrijfster P.L. (Pamela Lyndon) Travers te overtuigen, de filmrechten op het verhaal van Mary Poppins te verkopen.

Uiteindelijk kwam 'Mary Poppins' in 1964 in de filmzalen en werd het een klassieker die maar liefst 13 Oscarnominaties kreeg en 5 beeldjes effectief kon verzilveren, waaronder dat voor Julie Andrews als beste actrice. De titel 'Saving Mr. Banks' verwijst naar de familievader uit het verhaal. Emma Thompson zou de rol van P.L. Travers voor haar rekening nemen. (Belga/RDM)

In de film zou aan bod komen hoe Disney geworsteld heeft om de film 'Mary Poppins' op het grote doek te kunnen brengen. Aan de basis van de film ligt het waargebeurde verhaal dat Walt Disney maar liefst 14 jaar nodig had om schrijfster P.L. (Pamela Lyndon) Travers te overtuigen, de filmrechten op het verhaal van Mary Poppins te verkopen.Uiteindelijk kwam 'Mary Poppins' in 1964 in de filmzalen en werd het een klassieker die maar liefst 13 Oscarnominaties kreeg en 5 beeldjes effectief kon verzilveren, waaronder dat voor Julie Andrews als beste actrice. De titel 'Saving Mr. Banks' verwijst naar de familievader uit het verhaal. Emma Thompson zou de rol van P.L. Travers voor haar rekening nemen. (Belga/RDM)