Charlotte Rampling en Tom Courtenay, de hoofdrolspelers van "45 years" van de Britse cineast Andrew Haigh, hebben respectievelijk de Zilveren Beer voor beste actrice en de Zilveren Beer voor beste acteur in de wacht gesleept op de Berlinale, het Filmfestival van Berlijn. Rampling en Courtenay spelen een echtpaar dat zich opmaakt om 45 huwelijkskaarsjes uit te blazen maar hun huwelijk verkeert in een crisis.

De relatie van het echtpaar komt onder druk te staan als het lichaam van de eerste liefde van de man teruggevonden wordt in de Zwitserse Alpen, vijftig jaar nadat ze daar bij een ongeval om het leven gekomen is.

(Belga)

Charlotte Rampling en Tom Courtenay, de hoofdrolspelers van "45 years" van de Britse cineast Andrew Haigh, hebben respectievelijk de Zilveren Beer voor beste actrice en de Zilveren Beer voor beste acteur in de wacht gesleept op de Berlinale, het Filmfestival van Berlijn. Rampling en Courtenay spelen een echtpaar dat zich opmaakt om 45 huwelijkskaarsjes uit te blazen maar hun huwelijk verkeert in een crisis.De relatie van het echtpaar komt onder druk te staan als het lichaam van de eerste liefde van de man teruggevonden wordt in de Zwitserse Alpen, vijftig jaar nadat ze daar bij een ongeval om het leven gekomen is.(Belga)