'Timbuktu' ging ook lopen met de prijs voor het beste scenario.

De andere grote winnaar op het FIFF was de film 'Mommy' van de jonge Canadese regisseur Xavier Dolan, die met drie prijzen aan de haal ging. Zo won Antoine-Olivier Pilon de Bayard d'or voor beste acteur, Anne Dorval en Suzanne Clément wonnen samen de trofee voor de beste actrice. Daarnaast werd ook het camerawerk van André Turpin bekroond.

'Twaaga' van de Frans-Burkinese regisseur Cédric Ido werd dan weer gelauwerd met een Bayard d'Or voor de beste kortfilm.

Tijdens de 29ste editie van het Internationaal Festival van de Franstalige Film werden in totaal 156 film vertoond, waarvan 77 kortfilms.(Belga/LP)

'Timbuktu' ging ook lopen met de prijs voor het beste scenario. De andere grote winnaar op het FIFF was de film 'Mommy' van de jonge Canadese regisseur Xavier Dolan, die met drie prijzen aan de haal ging. Zo won Antoine-Olivier Pilon de Bayard d'or voor beste acteur, Anne Dorval en Suzanne Clément wonnen samen de trofee voor de beste actrice. Daarnaast werd ook het camerawerk van André Turpin bekroond. 'Twaaga' van de Frans-Burkinese regisseur Cédric Ido werd dan weer gelauwerd met een Bayard d'Or voor de beste kortfilm. Tijdens de 29ste editie van het Internationaal Festival van de Franstalige Film werden in totaal 156 film vertoond, waarvan 77 kortfilms.(Belga/LP)