Professor Du Shengwang beweert sluitend bewijs te hebben gevonden dat een foton (kleinste eenheid van licht) niet sneller kan gaan dan de lichtsnelheid, waardoor tijdreizen definitief fictie zou zijn. De theorie werd voor het eerst geformuleerd door Albert Einstein, maar werd dusver niet bewezen. Of de vuistregel tijdreizen daadwerkelijk afschrijft blijft voer voor debat aangezien dit de wormgatentheorie niet herroept.

De idee om terug of vooruit te kunnen gaan in de tijd spreekt tot ieders verbeelding en is bijgevolg het onderwerp van een massa verhalen. Dat sommige films het concept aardig uitdokterden lees je hier. Wie liever een overzicht heeft van de beste (én slechtste) tijdreisfilms kan hier terecht. De die-hard cinefiel die kiest voor een lijst met àlle (Amerikaanse) titels surft beter hier naar toe. Russische retrokitsch wordt daar weliswaar over het hoofd gezien.

En omdat we er nu toch over bezig zijn: een GSM in Charlie Chaplinfilm zou het bewijs leveren, of dus toch niet, en RottenTomatoes stel de beste tijdreisfilm samen. Onderaan vind je een compilatie van de meest psychedelische ruimtereistunnels waarvan we hopen dat Prof. Shengwang er ooit in verzeild geraakt.

(DDG)

Professor Du Shengwang beweert sluitend bewijs te hebben gevonden dat een foton (kleinste eenheid van licht) niet sneller kan gaan dan de lichtsnelheid, waardoor tijdreizen definitief fictie zou zijn. De theorie werd voor het eerst geformuleerd door Albert Einstein, maar werd dusver niet bewezen. Of de vuistregel tijdreizen daadwerkelijk afschrijft blijft voer voor debat aangezien dit de wormgatentheorie niet herroept. De idee om terug of vooruit te kunnen gaan in de tijd spreekt tot ieders verbeelding en is bijgevolg het onderwerp van een massa verhalen. Dat sommige films het concept aardig uitdokterden lees je hier. Wie liever een overzicht heeft van de beste (én slechtste) tijdreisfilms kan hier terecht. De die-hard cinefiel die kiest voor een lijst met àlle (Amerikaanse) titels surft beter hier naar toe. Russische retrokitsch wordt daar weliswaar over het hoofd gezien. En omdat we er nu toch over bezig zijn: een GSM in Charlie Chaplinfilm zou het bewijs leveren, of dus toch niet, en RottenTomatoes stel de beste tijdreisfilm samen. Onderaan vind je een compilatie van de meest psychedelische ruimtereistunnels waarvan we hopen dat Prof. Shengwang er ooit in verzeild geraakt.(DDG)