1/ Ellie Goulding (23)

Bon Iver - The Wolves

Een uitgeklede versie The Wolves van Bon Iver, naar eigen zeggen eigenhandig opgenomen op Gouldings zolder in het Londense Heresfordshire. Iets te proper om het origineel te evenaren, maar het getuigt wel van smaak.

2/ Marina and the Diamonds (24)

Late of the Pier - Space and the Woods

Een energieke versie van Late of the Piers Space and the Woods op drum en synths. Nog net een tikje meer theatraliteit dan het origineel.

3/ Kate Nash (22)

Arctic Monkeys - Fluorescent Adolescent

Nash geeft live in de studio een schattige piano-interpretatie van onze Favourite Worst Nightmare-favoriet Fluorescent Adolescent en komt er nog mee weg ook.

4/ Florence + The Machine (24)

Beirut - Postcards from Italy

Haar versie van Candi Statons You've Got The Love kende u wellicht al, die van Beiruts Postcards From Italy misschien niet. Mooie akoestische versie - niet meer, niet minder.

5/ Lily Allen (25)

The Kooks - Naive

Keanes Everybody's Changing, Britney Spears' Womanizer of Straight to Hell van The Clash: geen cover waar Lily Allen zich niet aan durft wagen - hier doet ze haar ding met The Kooks' grootste hit op een reggaeritme.

6/ Duffy (26)

Paul McCartney en Wings - Live and Let Die

Een wonderschone soulversie van Wings' Live and Let Die, waarvoor Macca himself alleen maar complimenten over had. Faut-le-faire.

7/ Amy Winehouse (27)

The Zutons - Valerie

Of dacht u dat Winehouse het origineel schreef? Winehouse ging samen met producer Mark Ronson aan de slag met Valerie van The Zutons, een indieband uit Liverpool, en maakt het háár nummer.

8/ Little Boots (26)

Hot Chip - Ready for the Floor

Little Boots demonstreert in haar ukkie voor de webcam haar kunnen op de Tenori-on, een gadgetinstrument van Japanse makelij. De cover van dienst is van Hot Chips indie dance classic Ready for the Floor.

9/ Adele (22)

The Strokes - Last Nite

Adele toont voor BBC Live dat ze ook rock in haar lijf heeft met een cover van The Strokes Last Nite. Een song waar je niks verkeerd mee kan doen - en dat doet ze dan ook niet.

10/ La Roux (22)

Rolling Stones - Under My Thumb

La Roux doet de beste Mick Jagger-moves sinds Jan Leyers in een soort Tiësto-achtige danceversie van Under My Thumb, die vreemd genoeg niet eens zo slecht klinkt. Spijtig genoeg alleen in povere kwaliteit te vinden op het web.

1/ Ellie Goulding (23) Bon Iver - The Wolves Een uitgeklede versie The Wolves van Bon Iver, naar eigen zeggen eigenhandig opgenomen op Gouldings zolder in het Londense Heresfordshire. Iets te proper om het origineel te evenaren, maar het getuigt wel van smaak. 2/ Marina and the Diamonds (24) Late of the Pier - Space and the Woods Een energieke versie van Late of the Piers Space and the Woods op drum en synths. Nog net een tikje meer theatraliteit dan het origineel. 3/ Kate Nash (22) Arctic Monkeys - Fluorescent Adolescent Nash geeft live in de studio een schattige piano-interpretatie van onze Favourite Worst Nightmare-favoriet Fluorescent Adolescent en komt er nog mee weg ook. 4/ Florence + The Machine (24) Beirut - Postcards from Italy Haar versie van Candi Statons You've Got The Love kende u wellicht al, die van Beiruts Postcards From Italy misschien niet. Mooie akoestische versie - niet meer, niet minder. 5/ Lily Allen (25) The Kooks - Naive Keanes Everybody's Changing, Britney Spears' Womanizer of Straight to Hell van The Clash: geen cover waar Lily Allen zich niet aan durft wagen - hier doet ze haar ding met The Kooks' grootste hit op een reggaeritme. 6/ Duffy (26) Paul McCartney en Wings - Live and Let Die Een wonderschone soulversie van Wings' Live and Let Die, waarvoor Macca himself alleen maar complimenten over had. Faut-le-faire.7/ Amy Winehouse (27) The Zutons - Valerie Of dacht u dat Winehouse het origineel schreef? Winehouse ging samen met producer Mark Ronson aan de slag met Valerie van The Zutons, een indieband uit Liverpool, en maakt het háár nummer. 8/ Little Boots (26) Hot Chip - Ready for the Floor Little Boots demonstreert in haar ukkie voor de webcam haar kunnen op de Tenori-on, een gadgetinstrument van Japanse makelij. De cover van dienst is van Hot Chips indie dance classic Ready for the Floor. 9/ Adele (22) The Strokes - Last Nite Adele toont voor BBC Live dat ze ook rock in haar lijf heeft met een cover van The Strokes Last Nite. Een song waar je niks verkeerd mee kan doen - en dat doet ze dan ook niet. 10/ La Roux (22) Rolling Stones - Under My Thumb La Roux doet de beste Mick Jagger-moves sinds Jan Leyers in een soort Tiësto-achtige danceversie van Under My Thumb, die vreemd genoeg niet eens zo slecht klinkt. Spijtig genoeg alleen in povere kwaliteit te vinden op het web.