Sinds The Wicker Man in 1973 uitkwam zijn er heel wat remakes uitgebracht. In 2006 was er nog de lachwekkende versie met Nicolas Cage. Daarna verscheen The Wicker Tree, de sequel van dezelfde regisseur van het origineel Robin Hardy. En nu dus een musical.

De schrijvers zijn Greg Hemphill en Donald McCleary, die eerder samenwerkten in de sketchshow Chewin' The Fat op de Schotse televisie. "De screenplay van Schafer is een onverbeterbaar werk", zegt Hemphill. "Het leek ons niet zo slim om hem helemaal te herschrijven. Een slaafse imitatie is pure luiheid. Je zou dan een verhaal vertellen waarvan het publiek al het einde weet."

Belangrijk bij een musical is natuurlijk de muziek. De ongemakkelijke atmosfeer uit de originele film recreëren is geen gemakkelijke opdracht. Paul Giovanni nam de soundtrack voor zijn rekening en gebruikte de groep Magnet die dat typische folkgevoel gaf aan de film. Momenteel zijn de schrijvers nog bezig met de casting. Wanneer de musical uitkomt is nog niet geweten. (JV)

Sinds The Wicker Man in 1973 uitkwam zijn er heel wat remakes uitgebracht. In 2006 was er nog de lachwekkende versie met Nicolas Cage. Daarna verscheen The Wicker Tree, de sequel van dezelfde regisseur van het origineel Robin Hardy. En nu dus een musical. De schrijvers zijn Greg Hemphill en Donald McCleary, die eerder samenwerkten in de sketchshow Chewin' The Fat op de Schotse televisie. "De screenplay van Schafer is een onverbeterbaar werk", zegt Hemphill. "Het leek ons niet zo slim om hem helemaal te herschrijven. Een slaafse imitatie is pure luiheid. Je zou dan een verhaal vertellen waarvan het publiek al het einde weet." Belangrijk bij een musical is natuurlijk de muziek. De ongemakkelijke atmosfeer uit de originele film recreëren is geen gemakkelijke opdracht. Paul Giovanni nam de soundtrack voor zijn rekening en gebruikte de groep Magnet die dat typische folkgevoel gaf aan de film. Momenteel zijn de schrijvers nog bezig met de casting. Wanneer de musical uitkomt is nog niet geweten. (JV)