'The Walk' vertelt het waargebeurde verhaal van Philippe Petit, een Franse waaghals die tijdens de jaren zeventig over een koord tussen de New Yorkse WTC-torens danste. 'Pretty face' en publiekslieveling Joseph Gordon-Levitt is de koorddanser van dienst.

'In de grote Hollywood traditie van weleer is Robert Zemeckis zowel een commercieel succesvolle regisseur als een filmmaker met een eigen stijl en kijk op de wereld', zegt artistiek directeur Patrick Duynslaegher. 'Hij is vooral ook een briljante innovator. Veel van zijn films zijn ook technisch grensverleggend ('Forrest Gump', 'Who Framed Roger Rabbit, 'Back to the Future', 'Contact', 'Flight'). Het lijkt wel alsof Zemeckis met elke nieuwe film een andere cinematografische uitdaging aangaat. Zo ook met 'The Walk' waarin hij optimaal van de 3D-technologie gebruik maakt om de toeschouwer volledig te doen opgaan in het waanzinnig avontuur van Philippe Petit. Dat die mythische torens er intussen niet meer staan maakt zijn stunt nog onwezenlijker en heroïscher.'

Film Fest Gent viert daarnaast op woensdag 21 oktober de dertigste verjaardag van de trilogie van 'Back To The Future'. Zemeckis komt nog aan bod tijdens het komende festival, via zijn componist Alan Silvestri, de centrale gast op de World Soundtrack Awards Ceremony & Concert. Onder meer de filmmuziek van 'The Walk' zal er in concertpremière gaan.

Het volledige programma zal op 24 september 2015 bekend gemaakt worden in KASKcinema. Het 42e Film Fest Gent loopt van 13 tot 24 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit, KASKcinema, Bijloke en 't Kuipke. (DB)

'The Walk' vertelt het waargebeurde verhaal van Philippe Petit, een Franse waaghals die tijdens de jaren zeventig over een koord tussen de New Yorkse WTC-torens danste. 'Pretty face' en publiekslieveling Joseph Gordon-Levitt is de koorddanser van dienst. 'In de grote Hollywood traditie van weleer is Robert Zemeckis zowel een commercieel succesvolle regisseur als een filmmaker met een eigen stijl en kijk op de wereld', zegt artistiek directeur Patrick Duynslaegher. 'Hij is vooral ook een briljante innovator. Veel van zijn films zijn ook technisch grensverleggend ('Forrest Gump', 'Who Framed Roger Rabbit, 'Back to the Future', 'Contact', 'Flight'). Het lijkt wel alsof Zemeckis met elke nieuwe film een andere cinematografische uitdaging aangaat. Zo ook met 'The Walk' waarin hij optimaal van de 3D-technologie gebruik maakt om de toeschouwer volledig te doen opgaan in het waanzinnig avontuur van Philippe Petit. Dat die mythische torens er intussen niet meer staan maakt zijn stunt nog onwezenlijker en heroïscher.' Film Fest Gent viert daarnaast op woensdag 21 oktober de dertigste verjaardag van de trilogie van 'Back To The Future'. Zemeckis komt nog aan bod tijdens het komende festival, via zijn componist Alan Silvestri, de centrale gast op de World Soundtrack Awards Ceremony & Concert. Onder meer de filmmuziek van 'The Walk' zal er in concertpremière gaan. Het volledige programma zal op 24 september 2015 bekend gemaakt worden in KASKcinema. Het 42e Film Fest Gent loopt van 13 tot 24 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit, KASKcinema, Bijloke en 't Kuipke. (DB)