'The Square' won al eerder de publieksprijzen op het Sundance filmfestival en het Toronto filmfestival en werd gekocht door Netflix die nu de exclusieve distributierechten op de documentaire in zijn bezit heeft.

'Ik draag deze award op aan alle Egyptenaren,' zei Noujaim tijdens haar acceptatiespeech in het Directors Guild of America theater. Kamir Amer, de producer van 'The Square', vulde aan met: 'bedankt om te bewijzen dat de kracht van verbonden verhalen de wereld kan veranderen.'

'The Square' staat ook op de shortlist van de 'Academy of Motion Picture Arts and Sciences' samen met drie andere IDA-genomineerden.

De IDA limited series award ging naar 'Inside Man', de carrièreprijs werd in de wacht gesleept door Alex Gibney en Laura Poitras kreeg de 'Courage Under Fire Award' voor haar post-9/11 reeks. (LP)

'The Square' won al eerder de publieksprijzen op het Sundance filmfestival en het Toronto filmfestival en werd gekocht door Netflix die nu de exclusieve distributierechten op de documentaire in zijn bezit heeft. 'Ik draag deze award op aan alle Egyptenaren,' zei Noujaim tijdens haar acceptatiespeech in het Directors Guild of America theater. Kamir Amer, de producer van 'The Square', vulde aan met: 'bedankt om te bewijzen dat de kracht van verbonden verhalen de wereld kan veranderen.' 'The Square' staat ook op de shortlist van de 'Academy of Motion Picture Arts and Sciences' samen met drie andere IDA-genomineerden. De IDA limited series award ging naar 'Inside Man', de carrièreprijs werd in de wacht gesleept door Alex Gibney en Laura Poitras kreeg de 'Courage Under Fire Award' voor haar post-9/11 reeks. (LP)