De film gaat over de brutaliteit in een Britse achterbuurt in het Engelse Bradford.De jury koos de film voor 'de filmische kwaliteit, de menselijke emotie, de schitterende cast en het opmerkelijke gebruik van muziek en sound design'. De prijs heeft een totale waarde van 43.000 euro.

'A Touch of Sin' van Jia Zhangke kreeg dan weer de Georges Delerue Prijs voor de Beste Muziek. 'The Missing Picture' van Rithy Panh en 'Harmony Lessons' van Emir Baigazin kregen een speciale vermelding.

Ook enkele kortfilms werden beloond, waaronder 'Whale Valley' van Gudmundur Arnar Gudmundsson (winnaar Europese Kortfilmcompetitie - Nominatie Filmfestival Gent voor European Film Awards 2014) en 'Zinneke' (Nationale Loterij Prijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm) van Rémi Allier. Naast juryvoorzitter Istvan Szabo zaten ook Fien Troch, John Parish, Gustavo Santaolalla en Denis Dercourt in de jury. (BELGA/AB)

De film gaat over de brutaliteit in een Britse achterbuurt in het Engelse Bradford.De jury koos de film voor 'de filmische kwaliteit, de menselijke emotie, de schitterende cast en het opmerkelijke gebruik van muziek en sound design'. De prijs heeft een totale waarde van 43.000 euro.'A Touch of Sin' van Jia Zhangke kreeg dan weer de Georges Delerue Prijs voor de Beste Muziek. 'The Missing Picture' van Rithy Panh en 'Harmony Lessons' van Emir Baigazin kregen een speciale vermelding.Ook enkele kortfilms werden beloond, waaronder 'Whale Valley' van Gudmundur Arnar Gudmundsson (winnaar Europese Kortfilmcompetitie - Nominatie Filmfestival Gent voor European Film Awards 2014) en 'Zinneke' (Nationale Loterij Prijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm) van Rémi Allier. Naast juryvoorzitter Istvan Szabo zaten ook Fien Troch, John Parish, Gustavo Santaolalla en Denis Dercourt in de jury. (BELGA/AB)