Het historische drama 'The King's Speech' over een stotterende koning George VI zal vanaf maart 2012 als toneelstuk in Londen te zien zijn. Verschillende bronnen berichten dat het toneelstuk nadien, vanaf september of oktober, zal verhuizen naar Broadway in de Verenigde Staten.

De scenarist van 'The King's Speech' David Seidler schreef nu ook de theaterversie van de film. Producer Michael Alden vertelde vorig jaar al aan het Britse dagblad The Times dat het toneelstuk een andere ervaring zal zijn dan de film. "Er zal meer in het toneelstuk aan bod komen dan het geval was in de film." Zo zal in het toneelstuk onder meer dieper worden ingaan op de troonsafstand van koning Edward VIII.

'The King's Speech' won in maart vier Oscars, waaronder die voor beste film, beste regie (Tom Hooper), beste origineel scenario (David Seidler) en beste acteur (Colin Firth).

(NM)

Het historische drama 'The King's Speech' over een stotterende koning George VI zal vanaf maart 2012 als toneelstuk in Londen te zien zijn. Verschillende bronnen berichten dat het toneelstuk nadien, vanaf september of oktober, zal verhuizen naar Broadway in de Verenigde Staten. De scenarist van 'The King's Speech' David Seidler schreef nu ook de theaterversie van de film. Producer Michael Alden vertelde vorig jaar al aan het Britse dagblad The Times dat het toneelstuk een andere ervaring zal zijn dan de film. "Er zal meer in het toneelstuk aan bod komen dan het geval was in de film." Zo zal in het toneelstuk onder meer dieper worden ingaan op de troonsafstand van koning Edward VIII. 'The King's Speech' won in maart vier Oscars, waaronder die voor beste film, beste regie (Tom Hooper), beste origineel scenario (David Seidler) en beste acteur (Colin Firth). (NM)