Bioscooptip van de dagThe Imperialists are Still Alive (Zeina Durra) - Brussels Film Festival (Flagey)

Tijdens het festival van Brussel worden vandaag en morgen vier films vertoond uit het programma van het Sundance Channel, het belangrijkste tv-kanaal voor de Amerikaanse independentfilm. Eén daarvan is deze komische kijk op serieuze onderwerpen als het Israëlisch-Palestijnse conflict en 9/11, door de ogen van een stel cosmopolitische hipsters die zich royaal te goed doen aan het New Yorkse nachtleven.

Een postmoderne, op 16-millimeter gebrande cocktail van politiek, kitsch en romantiek, met Elodie Bouchez als Franse freule in the Big Apple.

Tijdens het festival van Brussel worden vandaag en morgen vier films vertoond uit het programma van het Sundance Channel, het belangrijkste tv-kanaal voor de Amerikaanse independentfilm. Eén daarvan is deze komische kijk op serieuze onderwerpen als het Israëlisch-Palestijnse conflict en 9/11, door de ogen van een stel cosmopolitische hipsters die zich royaal te goed doen aan het New Yorkse nachtleven. Een postmoderne, op 16-millimeter gebrande cocktail van politiek, kitsch en romantiek, met Elodie Bouchez als Franse freule in the Big Apple.