Hollywoodacteur Leonardo DiCaprio neemt de hoofdrol op zich in de adaptatie van het bekroonde werk van Francis Scott Fitzgerald.

'The Great Gatsby' gaat op 15 mei in première op Cannes in 3D. Een eerdere verfilming van het boek werd in 1974 gerealiseerd door Jack Clayton, met Robert Redford en Mia Farrow in de hoofdrollen.

Het Filmfestival van Cannes, dat plaatsvindt van 15 tot 26 mei, is dit jaar aan de 66e editie toe. De Amerikaanse regisseur Steven Spielberg zit de jury voor. Hij kiest de winnaar van de Gouden Palm. (Belga/DB)

Hollywoodacteur Leonardo DiCaprio neemt de hoofdrol op zich in de adaptatie van het bekroonde werk van Francis Scott Fitzgerald. 'The Great Gatsby' gaat op 15 mei in première op Cannes in 3D. Een eerdere verfilming van het boek werd in 1974 gerealiseerd door Jack Clayton, met Robert Redford en Mia Farrow in de hoofdrollen. Het Filmfestival van Cannes, dat plaatsvindt van 15 tot 26 mei, is dit jaar aan de 66e editie toe. De Amerikaanse regisseur Steven Spielberg zit de jury voor. Hij kiest de winnaar van de Gouden Palm. (Belga/DB)