Eli Wallach maakte naam voor zichzelf door zijn rollen in de spaghettiwesterns van Sergio Leone en consorten. Hij werd bekend als Tuco in "The Good, the Bad and the Ugly" en Silva in "Baby Doll". De karakteracteur versierde ook een rol in "The Godfather: Part III" waarin hij een maffiabaas vertolkte. De voorbije jaren was hij te zien in films als "Wall street: Money Never Sleeps" en de romantische komedie "The Holiday".

Naast acteren in films, speelde de acteur ook verscheidene theaterrollen. Het theater bleef zijn leven lang zijn grote liefde. De films waarin hij speelde, dienden naar eigen zeggen vooral om de rekeningen te betalen. In 2005 verscheen de autobiografie "The Good, the Bad and Me: In My Anecdotage."

Wallach ontving in 2010 een ere-Oscar voor zijn hele oeuvre.

De Amerikaanse acteur was getrouwd met actrice Anne Jackson. Ze hadden samen drie kinderen, Peter David, Roberta en Katherine. (LP)

Eli Wallach maakte naam voor zichzelf door zijn rollen in de spaghettiwesterns van Sergio Leone en consorten. Hij werd bekend als Tuco in "The Good, the Bad and the Ugly" en Silva in "Baby Doll". De karakteracteur versierde ook een rol in "The Godfather: Part III" waarin hij een maffiabaas vertolkte. De voorbije jaren was hij te zien in films als "Wall street: Money Never Sleeps" en de romantische komedie "The Holiday". Naast acteren in films, speelde de acteur ook verscheidene theaterrollen. Het theater bleef zijn leven lang zijn grote liefde. De films waarin hij speelde, dienden naar eigen zeggen vooral om de rekeningen te betalen. In 2005 verscheen de autobiografie "The Good, the Bad and Me: In My Anecdotage."Wallach ontving in 2010 een ere-Oscar voor zijn hele oeuvre.De Amerikaanse acteur was getrouwd met actrice Anne Jackson. Ze hadden samen drie kinderen, Peter David, Roberta en Katherine. (LP)