The Broken Circle Breakdown zet zijn zegetocht in Europa verder. Nu viel ook het Deense publiek als een blok voor de speelfilm van Felix van Groeningen. Tijdens het CPH PIX, een vooraanstaand filmestival in Scandinavië, heeft de prent de Publieksprijs gewonnen.

Het festivalpubliek koos voor de Vlaamse film uit een shortlist van tien kandidaten geselecteerd uit het volledige programma van CPH PIX. De selectie gebeurde op basis van hun potentieel om verdeeld te worden in het Deense bioscoopcircuit. Joachim Lafosses 'A perdre la raison' zat ook bij de genomineerden. De Publieksprijs, in samenwerking met de Deense krant Politiken, is slechts één van de twee awards die het festival jaarlijks uitreikt.

Met deze onderscheiding op zak kan The Broken Circle Breakdown nu ook rekenen op steun bij de release van de film in de Deense zalen en de uitzending op televisie via de nationale omroep DR. Vorig jaar won het Oscar-genomineerde 'Monsieur Lazhar' de Publieksprijs, in 2010 was de eer voor 'Ajami', ook al een Oscar-kandidaat.

Vanaf 25 april loopt het drama met hoofdrolspelers Veerle Baetens en Johan Heldenbergh ook in de Duitse zalen, nadat het begin dit jaar de hoofdvogel afschoot bij zijn internationale première tijdens de Berlinale. The Broken Circle Breakdown won toen zowel Panorama Publieksprijs en het Europas Cinema Label. (DB)

The Broken Circle Breakdown zet zijn zegetocht in Europa verder. Nu viel ook het Deense publiek als een blok voor de speelfilm van Felix van Groeningen. Tijdens het CPH PIX, een vooraanstaand filmestival in Scandinavië, heeft de prent de Publieksprijs gewonnen. Het festivalpubliek koos voor de Vlaamse film uit een shortlist van tien kandidaten geselecteerd uit het volledige programma van CPH PIX. De selectie gebeurde op basis van hun potentieel om verdeeld te worden in het Deense bioscoopcircuit. Joachim Lafosses 'A perdre la raison' zat ook bij de genomineerden. De Publieksprijs, in samenwerking met de Deense krant Politiken, is slechts één van de twee awards die het festival jaarlijks uitreikt. Met deze onderscheiding op zak kan The Broken Circle Breakdown nu ook rekenen op steun bij de release van de film in de Deense zalen en de uitzending op televisie via de nationale omroep DR. Vorig jaar won het Oscar-genomineerde 'Monsieur Lazhar' de Publieksprijs, in 2010 was de eer voor 'Ajami', ook al een Oscar-kandidaat. Vanaf 25 april loopt het drama met hoofdrolspelers Veerle Baetens en Johan Heldenbergh ook in de Duitse zalen, nadat het begin dit jaar de hoofdvogel afschoot bij zijn internationale première tijdens de Berlinale. The Broken Circle Breakdown won toen zowel Panorama Publieksprijs en het Europas Cinema Label. (DB)