The Broken Circle Breakdown lokte al meer dan 320.000 bezoekers naar de zalen en staat daarmee in de top 10 van de best bezochte Vlaamse films. Daarnaast ging de prent op het filmfestival van Berlijn naar huis met de publieksprijs en het Cinemas Label voor Beste Speelfilm.

Nu maakt de film van Felix van Groeningen ook kans om in Amerika in de prijzen te vallen. Het New Yorkse Tribeca Film Festival maakte de twaalf films bekend in de categorie World Narrative Competion, en The Broken Circle Breakdown staat ertussen.

De selectie weerspiegelt volgens het festival 'de universele kracht van film en van het vertellen van verhalen'. Om de dialoog tussen Amerikaanse filmmakers en
internationale regisseurs te stimuleren, kiest Tribeca voor een competitie die de kwaliteit en diversiteit van de hedendaagse cinema vertegenwoordigt, met universele thema's. Vorig jaar won de Oscargenomineerde film Rebelle, uit Canada, de prijs.

Het Tribeca Film Festival werd in 2002 opgericht door Robert De Niro (Goodfellas), Jane Rosenthal (Meet the Fockers) en haar man Graig Hatkoff. Met het festival blazen ze de Tribeca-wijk in Manhattan opnieuw tot leven. Door de aanslagen op de WTC-torens in 2001 werd de wijk in haar ziel geraakt.

Het trio zet met hun initiatief ook New York op de kaart als filmstad. Het festival krijgt stilaan wereldwijde bekendheid en lokte vorig jaar 380.000 bezoekers. The Broken Circle Breakdown gaat op het Tribeca Film Festival, dat loopt van 17 tot 28 april, in première in de Verenigde Staten. (CM)

The Broken Circle Breakdown lokte al meer dan 320.000 bezoekers naar de zalen en staat daarmee in de top 10 van de best bezochte Vlaamse films. Daarnaast ging de prent op het filmfestival van Berlijn naar huis met de publieksprijs en het Cinemas Label voor Beste Speelfilm. Nu maakt de film van Felix van Groeningen ook kans om in Amerika in de prijzen te vallen. Het New Yorkse Tribeca Film Festival maakte de twaalf films bekend in de categorie World Narrative Competion, en The Broken Circle Breakdown staat ertussen. De selectie weerspiegelt volgens het festival 'de universele kracht van film en van het vertellen van verhalen'. Om de dialoog tussen Amerikaanse filmmakers en internationale regisseurs te stimuleren, kiest Tribeca voor een competitie die de kwaliteit en diversiteit van de hedendaagse cinema vertegenwoordigt, met universele thema's. Vorig jaar won de Oscargenomineerde film Rebelle, uit Canada, de prijs. Het Tribeca Film Festival werd in 2002 opgericht door Robert De Niro (Goodfellas), Jane Rosenthal (Meet the Fockers) en haar man Graig Hatkoff. Met het festival blazen ze de Tribeca-wijk in Manhattan opnieuw tot leven. Door de aanslagen op de WTC-torens in 2001 werd de wijk in haar ziel geraakt. Het trio zet met hun initiatief ook New York op de kaart als filmstad. Het festival krijgt stilaan wereldwijde bekendheid en lokte vorig jaar 380.000 bezoekers. The Broken Circle Breakdown gaat op het Tribeca Film Festival, dat loopt van 17 tot 28 april, in première in de Verenigde Staten. (CM)