Men had het al voorspeld, maar afgelopen zondag bevestigde Marvel dat 'The Avengers' het record van beste Amerikaanse openingsweekend ooit heeft gebroken. Het vorige record stond op naam van de laatste 'Harry Potter' film met 169.2 miljoen dollar. 'The Avengers' huppelde met gemak over dat bedrag met een totaalopbrengst van 200.3 miljoen dollar.

Een miljard dollarDe film is zo populair dat sommige Imax-bioscopen helemaal uitverkocht waren. Toen de film vrijdag openende in de Verenigde Staten rijfde het superheldenclubje al 80 miljoen dollar binnen. Wereldwijd staat de teller op 641.8 miljoen dollar, dat in anderhalve week tijd. De kaap van een miljard dollar is enkel een kwestie van tijd.

Ook in België boert de film meer dan goed. De film bracht bij ons in zijn eerste dagen al meer dan 900.000 euro op. 'The Avengers' is nu met stip de meest succesvolle blockbuster van Marvel. Het is spannend uitkijken of een van de komende kaskrakers deze zomer -kenners tippen The Dark Knight Rises- het beter gaat doen.

'The Avengers' is geregisseerd door Joss Whedon en brengt superhelden als Iron Man, Captain America, The Hulk en Thor samen om onze aarde te beschermen van enkele niet zo sympathieke slechteriken. (JVDV)

Men had het al voorspeld, maar afgelopen zondag bevestigde Marvel dat 'The Avengers' het record van beste Amerikaanse openingsweekend ooit heeft gebroken. Het vorige record stond op naam van de laatste 'Harry Potter' film met 169.2 miljoen dollar. 'The Avengers' huppelde met gemak over dat bedrag met een totaalopbrengst van 200.3 miljoen dollar. Een miljard dollarDe film is zo populair dat sommige Imax-bioscopen helemaal uitverkocht waren. Toen de film vrijdag openende in de Verenigde Staten rijfde het superheldenclubje al 80 miljoen dollar binnen. Wereldwijd staat de teller op 641.8 miljoen dollar, dat in anderhalve week tijd. De kaap van een miljard dollar is enkel een kwestie van tijd. Ook in België boert de film meer dan goed. De film bracht bij ons in zijn eerste dagen al meer dan 900.000 euro op. 'The Avengers' is nu met stip de meest succesvolle blockbuster van Marvel. Het is spannend uitkijken of een van de komende kaskrakers deze zomer -kenners tippen The Dark Knight Rises- het beter gaat doen. 'The Avengers' is geregisseerd door Joss Whedon en brengt superhelden als Iron Man, Captain America, The Hulk en Thor samen om onze aarde te beschermen van enkele niet zo sympathieke slechteriken. (JVDV)