De regisseur, die met 'Django Unchained' Best Original Screenplay won op de BAFTA's, verklaarde achteraf aan de verzamelde pers dat de films 'smeken om deel te zijn van een trilogie'. Het laatste stuk zou terug een belangrijke periode in de geschiedenis herschrijven en, in typische Tarantino-stijl, verbanden leggen tussen de twee voorgaande verhalen.

De filmmaker heeft al laten vallen dat hij misschien terugkeert naar de Tweede Wereldoorlog, om één van de ongebruikte subverhalen van 'Inglourious Basterds' uit te diepen. Tarantino had namelijk oorspronkelijk de bedoeling om een groep zwarte soldaten te volgen, die na de landing in Normandië afsplitsen en zelf op een oorlogspad richting Zwitserland trekken. Hij had eerder ook al verklaard dat hij geïnteresseerd was in het maken van een jaren '20 gangsterfilm.

Het is wel allesbehalve zeker dat de film ooit gemaakt zal worden. Tarantino staat bekend om zijn fans te plagen met nieuws over sequels, die er dan nooit komen. Zo plande hij ooit een prequel voor Pulp Fiction en Reservoir Dogs met de broers Vincent en Vic Vega, respectievelijk gespeeld door Michael Madsen en John Travolta, in de hoofdrol. Er circuleerden ook lang geruchten over een 'Kill Bill 3', maar in 2011 gaf Tarantino toe dat zijn voorstel weinig kans maakte om ooit de cinemazalen te halen. (XVdL)

Inglourious Basterds (2009)

Django Unchained (2012)

De regisseur, die met 'Django Unchained' Best Original Screenplay won op de BAFTA's, verklaarde achteraf aan de verzamelde pers dat de films 'smeken om deel te zijn van een trilogie'. Het laatste stuk zou terug een belangrijke periode in de geschiedenis herschrijven en, in typische Tarantino-stijl, verbanden leggen tussen de twee voorgaande verhalen. De filmmaker heeft al laten vallen dat hij misschien terugkeert naar de Tweede Wereldoorlog, om één van de ongebruikte subverhalen van 'Inglourious Basterds' uit te diepen. Tarantino had namelijk oorspronkelijk de bedoeling om een groep zwarte soldaten te volgen, die na de landing in Normandië afsplitsen en zelf op een oorlogspad richting Zwitserland trekken. Hij had eerder ook al verklaard dat hij geïnteresseerd was in het maken van een jaren '20 gangsterfilm. Het is wel allesbehalve zeker dat de film ooit gemaakt zal worden. Tarantino staat bekend om zijn fans te plagen met nieuws over sequels, die er dan nooit komen. Zo plande hij ooit een prequel voor Pulp Fiction en Reservoir Dogs met de broers Vincent en Vic Vega, respectievelijk gespeeld door Michael Madsen en John Travolta, in de hoofdrol. Er circuleerden ook lang geruchten over een 'Kill Bill 3', maar in 2011 gaf Tarantino toe dat zijn voorstel weinig kans maakte om ooit de cinemazalen te halen. (XVdL) Inglourious Basterds (2009) Django Unchained (2012)