Susan Boyle (51) is een levende legende bij de Britten. Toen ze in april 2009 het podium van Britain's Got Talent opwandelde, kreeg ze meteen gegrinnik en boegeroep over zich heen. Maar wie het laatst lacht, lacht nog altijd het best. Zodra de pronte Schotse de eerste noten van 'I Dreamed A Dream' uit Les Misérables ten gehore bracht, legde ze iedereen collectief het zwijgen op. Simon Cowell was spontaan fan, en een ster was geboren.

Vier jaar en evenveel studioalbums later is Susan klaar voor een nieuwe uitdaging. Die vond ze in de Britse filmwereld. Ze wist immers een rolletje te versieren in The Christmas Candle, een kerstfilm die gedragen wordt door onder meer Samantha Barks, Sylvester McCoy en Barbara Flynn. Het kostuumdrama vertelt het verhaal van een donker Brits dorpje uit de 19e eeuw waar elke 25 jaar engelen op bezoek komen.

Susan Boyle zelf is alvast dolenthousiast. "Ik vind het echt geweldig", zegt de zangeres met de gouden stem. "Ik kan nog steeds moeilijk geloven dat ik op een filmset sta. Het is wel erg koud op locatie, maar dankzij al die lange jurken kan ik gelukkig onderbroeken met lange pijpen aantrekken."

De film moet eind dit jaar in Groot-Brittannië uitkomen. (TR)

Susan Boyle (51) is een levende legende bij de Britten. Toen ze in april 2009 het podium van Britain's Got Talent opwandelde, kreeg ze meteen gegrinnik en boegeroep over zich heen. Maar wie het laatst lacht, lacht nog altijd het best. Zodra de pronte Schotse de eerste noten van 'I Dreamed A Dream' uit Les Misérables ten gehore bracht, legde ze iedereen collectief het zwijgen op. Simon Cowell was spontaan fan, en een ster was geboren. Vier jaar en evenveel studioalbums later is Susan klaar voor een nieuwe uitdaging. Die vond ze in de Britse filmwereld. Ze wist immers een rolletje te versieren in The Christmas Candle, een kerstfilm die gedragen wordt door onder meer Samantha Barks, Sylvester McCoy en Barbara Flynn. Het kostuumdrama vertelt het verhaal van een donker Brits dorpje uit de 19e eeuw waar elke 25 jaar engelen op bezoek komen. Susan Boyle zelf is alvast dolenthousiast. "Ik vind het echt geweldig", zegt de zangeres met de gouden stem. "Ik kan nog steeds moeilijk geloven dat ik op een filmset sta. Het is wel erg koud op locatie, maar dankzij al die lange jurken kan ik gelukkig onderbroeken met lange pijpen aantrekken." De film moet eind dit jaar in Groot-Brittannië uitkomen. (TR)