'Het huis van de moskee' rolde in 2005 van de drukpers en veroverde sindsdien vele harten. Het harde, maar tegelijk vertederende verhaal van een Iraanse familie in tijden van onderdrukking, vond een plekje in meer dan 300.000 boekenrekken en de roman werd zelfs verkozen tot tweede beste Nederlandstalig werk aller tijden.

Productiebedrijf KeyFilm ziet daarin redenen genoeg om van het boek een film te maken. Het scenario zal onder handen genomen worden door de Franse Beri Shalmashi en regisseur van dienst is Bahman Ghobadi, bekend van zijn recentste film 'No One Knows About Persian Cats'.

'Het huis van de moskee' rolde in 2005 van de drukpers en veroverde sindsdien vele harten. Het harde, maar tegelijk vertederende verhaal van een Iraanse familie in tijden van onderdrukking, vond een plekje in meer dan 300.000 boekenrekken en de roman werd zelfs verkozen tot tweede beste Nederlandstalig werk aller tijden. Productiebedrijf KeyFilm ziet daarin redenen genoeg om van het boek een film te maken. Het scenario zal onder handen genomen worden door de Franse Beri Shalmashi en regisseur van dienst is Bahman Ghobadi, bekend van zijn recentste film 'No One Knows About Persian Cats'.