In het vermoedelijk twee weken durende geding gaat het om een gebeurtenis uit januari 2004. Cosby zou een voormalige medewerkster van de Temple University in Philadelphia, Andrea Constand (44), in zijn woning gedrogeerd hebben en vervolgens seksueel hebben misbruikt.

Cosby heeft al aangekondigd dat hij niet zal getuigen.

Het Openbaar Ministerie legt Cosby drievoudige aanranding ten laste. In het zogenaamde "aggravated indecent assault" gaat het om drie beschuldigingen, omdat Cosby een kalmeringsmiddel zou gebruikt hebben, Constand buiten bewustzijn zou geweest zijn en seksueel contact zonder wederzijdse toestemming zou plaatsgevonden hebben.

Volgens de Washington Post riskeert Cosby voor elk van de beschuldigingen een maximumstraf van 20 jaar gevangenis. Maar gezien Cosby's hoge leeftijd van 79 jaar en het feit dat de zaak van 13 jaar geleden dateert en al verjaard is, kan de rechtbank bij een eventuele veroordeling ook een duidelijk lagere strafmaat bepalen.

Getuigenissen van Cosby tijdens een eerder proces over dezelfde zaak spreken tegen hem. Toen werden beide partijen het in 2006 eens over een buitengerechtelijke minnelijke schikking. Gosby gaf toen toe dat hij zware kalmeringsmiddelen toediende aan vrouwen waarmee hij seks wilde hebben.

Het feit dat de beschuldigingen van Constand niet meer bewijsbaar zijn en dat ze zich na de gebeurtenissen niet door een dokter liet onderzoeken, spreekt dan weer in het voordeel van Cosby. Ze nam pas een jaar later contact op met de politie en legde tegenover de speurders deels tegenstrijdige verklaringen af.

De jury van gezworenen bestaat uit zeven mannen en vijf vrouwen, in leeftijd variërend tussen de 20 en 80 jaar. Cosby heeft al aangekondigd dat hij niet zal getuigen. Meer dan 60 vrouwen hebben de acteur al beschuldigd van seksueel misbruik, maar die komen niet aan bod tijdens dit proces.

In het vermoedelijk twee weken durende geding gaat het om een gebeurtenis uit januari 2004. Cosby zou een voormalige medewerkster van de Temple University in Philadelphia, Andrea Constand (44), in zijn woning gedrogeerd hebben en vervolgens seksueel hebben misbruikt.Het Openbaar Ministerie legt Cosby drievoudige aanranding ten laste. In het zogenaamde "aggravated indecent assault" gaat het om drie beschuldigingen, omdat Cosby een kalmeringsmiddel zou gebruikt hebben, Constand buiten bewustzijn zou geweest zijn en seksueel contact zonder wederzijdse toestemming zou plaatsgevonden hebben.Volgens de Washington Post riskeert Cosby voor elk van de beschuldigingen een maximumstraf van 20 jaar gevangenis. Maar gezien Cosby's hoge leeftijd van 79 jaar en het feit dat de zaak van 13 jaar geleden dateert en al verjaard is, kan de rechtbank bij een eventuele veroordeling ook een duidelijk lagere strafmaat bepalen.Getuigenissen van Cosby tijdens een eerder proces over dezelfde zaak spreken tegen hem. Toen werden beide partijen het in 2006 eens over een buitengerechtelijke minnelijke schikking. Gosby gaf toen toe dat hij zware kalmeringsmiddelen toediende aan vrouwen waarmee hij seks wilde hebben.Het feit dat de beschuldigingen van Constand niet meer bewijsbaar zijn en dat ze zich na de gebeurtenissen niet door een dokter liet onderzoeken, spreekt dan weer in het voordeel van Cosby. Ze nam pas een jaar later contact op met de politie en legde tegenover de speurders deels tegenstrijdige verklaringen af.De jury van gezworenen bestaat uit zeven mannen en vijf vrouwen, in leeftijd variërend tussen de 20 en 80 jaar. Cosby heeft al aangekondigd dat hij niet zal getuigen. Meer dan 60 vrouwen hebben de acteur al beschuldigd van seksueel misbruik, maar die komen niet aan bod tijdens dit proces.