De Amerikaanse topregisseur Steven Spielberg wordt de juryvoorzitter van de 66ste editie van het filmfestival van Cannes. Dat hebben de organisatoren bekendgemaakt. Het festival vindt plaats van 15 tot 26 mei.

"Het is voor mij een grote eer en een immens privilege om de jury te leiden van een festival dat onvermoeibaar blijft bewijzen dat cinema de taal van de wereld is", zo verklaart Spielberg in de mededeling. De Amerikaan volgt de Italiaanse cineast Nanni Moretti op.

De 66-jarige Spielberg is één van de titanen van Hollywood. In zijn veertigjarige carrière scoorde hij commerciële kaskrakers als Jaws, ET, Indiana Jones en Jurassic Park, maar won hij ook Oscars met zwaarwichtige films als Schindler's List en Saving Private Ryan.

Spielberg presenteerde in het verleden al verscheidene films op het vermaarde filmfestival van Cannes, meestal buiten competitie. In 1974 won hij wel de prijs voor het beste scenario met "Sugarland Express". (Belga/DB)

De Amerikaanse topregisseur Steven Spielberg wordt de juryvoorzitter van de 66ste editie van het filmfestival van Cannes. Dat hebben de organisatoren bekendgemaakt. Het festival vindt plaats van 15 tot 26 mei. "Het is voor mij een grote eer en een immens privilege om de jury te leiden van een festival dat onvermoeibaar blijft bewijzen dat cinema de taal van de wereld is", zo verklaart Spielberg in de mededeling. De Amerikaan volgt de Italiaanse cineast Nanni Moretti op. De 66-jarige Spielberg is één van de titanen van Hollywood. In zijn veertigjarige carrière scoorde hij commerciële kaskrakers als Jaws, ET, Indiana Jones en Jurassic Park, maar won hij ook Oscars met zwaarwichtige films als Schindler's List en Saving Private Ryan. Spielberg presenteerde in het verleden al verscheidene films op het vermaarde filmfestival van Cannes, meestal buiten competitie. In 1974 won hij wel de prijs voor het beste scenario met "Sugarland Express". (Belga/DB)