Steven Spielberg gaat een miniserie over het leven van Napoleon maken en zal zich daarvoor baseren op een scenario van wijlen Stanley Kubrick.

Kubrick begon in 1961 aan het scenario van de biopic, maar in de jaren '70 liet hij het idee uiteindelijk varen wegens geld- en productionele problemen. Op zijn verlanglijstje stonden toen acteurs als Oskar Werner (The Shoes of the Fisherman) en Audrey Hepburn (My Fair Lady). Jack Nicholson werd getipt om Napoleon Bonaparte te vertolken.

Het is niet de eerste keer dat Spielberg een scenario van de legendarische regisseur gebruikt. Begin jaren 2000 werkte hij verder aan zijn sciencefictionfilm Artificial Intelligence: A.I. De prent werd relatief goed onthaald door de critici en bracht meer dan 100 miljoen euro op.

Stanley Kubrick wordt gezien als een van de invloedrijkste regisseurs ooit. Hij schreef filmgeschiedenis met werken als Dr. Strangelove, A Clockwork Orange, en bij uitbreiding al zijn films. In 1999 overleed de regisseur in zijn slaap. (CM)

Trailer A.I.

Steven Spielberg gaat een miniserie over het leven van Napoleon maken en zal zich daarvoor baseren op een scenario van wijlen Stanley Kubrick. Kubrick begon in 1961 aan het scenario van de biopic, maar in de jaren '70 liet hij het idee uiteindelijk varen wegens geld- en productionele problemen. Op zijn verlanglijstje stonden toen acteurs als Oskar Werner (The Shoes of the Fisherman) en Audrey Hepburn (My Fair Lady). Jack Nicholson werd getipt om Napoleon Bonaparte te vertolken. Het is niet de eerste keer dat Spielberg een scenario van de legendarische regisseur gebruikt. Begin jaren 2000 werkte hij verder aan zijn sciencefictionfilm Artificial Intelligence: A.I. De prent werd relatief goed onthaald door de critici en bracht meer dan 100 miljoen euro op. Stanley Kubrick wordt gezien als een van de invloedrijkste regisseurs ooit. Hij schreef filmgeschiedenis met werken als Dr. Strangelove, A Clockwork Orange, en bij uitbreiding al zijn films. In 1999 overleed de regisseur in zijn slaap. (CM) Trailer A.I.