Naar aanleiding van zijn nieuwe film 'Lincoln', een film over het leven van de 16de president van de Verenigde Staten met Daniel Day-Lewis als Lincoln, vertelde Spielberg in de Amerikaanse tv-show '60 Minutes' dat actiefilms hem niet meer boeien.

"Ik ben op een bepaald punt in mijn carrière gekomen waarin ik in mijn slaap actiefilms kan maken. Ik vind het gewoon niet meer aantrekkelijk." De regisseur vertelde ook dat 'Lincoln' voor een deel geïnspireerd is op een verzoening met zijn vader. "President Lincoln was de vader van onze natie die op dat moment terug hersteld moest worden. Op een of andere manier zijn de films die ik recent gemaakt heb een reflectie van de positieve relatie die sinds 20-25 jaar heb met mijn eigen vader."

Spielbergs uitspraak moet wel met een serieuze korrel zout genomen worden aangezien hij van plan is om nog minstens één actiefilm uit te brengen. Dat is 'Robopocalypse', gebaseerd op de bestseller van Daniel H. Wilson. Het vertelt het verhaal over de nasleep van een rebellie door robots. Het verhaal zou sterk lijken op het werk van Michael Crichton, die Jurassic Park schreef. De film wordt pas in 2014 verwacht.

'Lincoln' wordt dus zijn eerstkomende film en wordt in januari volgend jaar bij ons in de zalen verwacht. (JV)

Naar aanleiding van zijn nieuwe film 'Lincoln', een film over het leven van de 16de president van de Verenigde Staten met Daniel Day-Lewis als Lincoln, vertelde Spielberg in de Amerikaanse tv-show '60 Minutes' dat actiefilms hem niet meer boeien. "Ik ben op een bepaald punt in mijn carrière gekomen waarin ik in mijn slaap actiefilms kan maken. Ik vind het gewoon niet meer aantrekkelijk." De regisseur vertelde ook dat 'Lincoln' voor een deel geïnspireerd is op een verzoening met zijn vader. "President Lincoln was de vader van onze natie die op dat moment terug hersteld moest worden. Op een of andere manier zijn de films die ik recent gemaakt heb een reflectie van de positieve relatie die sinds 20-25 jaar heb met mijn eigen vader." Spielbergs uitspraak moet wel met een serieuze korrel zout genomen worden aangezien hij van plan is om nog minstens één actiefilm uit te brengen. Dat is 'Robopocalypse', gebaseerd op de bestseller van Daniel H. Wilson. Het vertelt het verhaal over de nasleep van een rebellie door robots. Het verhaal zou sterk lijken op het werk van Michael Crichton, die Jurassic Park schreef. De film wordt pas in 2014 verwacht. 'Lincoln' wordt dus zijn eerstkomende film en wordt in januari volgend jaar bij ons in de zalen verwacht. (JV)