De film zou de naam Nymphomaniac dragen en in twee versies uitkomen: één voor de gewone bioscopen, toegankelijk voor het grote publiek en één voor een niet zo groot publiek dat een grenzen aftastende prent wel weet te appreciëren.

Von Trier zou het seksuele leven en ontwikkeling van een vrouw op een tijdslijn plaatsen, van haar geboorte tot haar vijftigste verjaardag. Meer over de specifieke inhoud van de film is tot nog toe niet gekend.

Voor de mannelijke hoofdrol in zijn prent had von Trier de Zweedse acteur Stellan Skarsgård in gedachten. Stellan is vooral bekend van zijn prestaties in Good Will Hunting (1997), Pirates of the Carribean II (2006) en III (2007) en Thor (2011). Hoewel de casting van Skarsgård nog niet officieel werd bevestigd,

De Zweed speelde ook mee in von Triers recentste film Melancholia. Het drama ging in première op het filmfestival van Cannes in mei. De Deense regisseur deed er heel wat stof opwaaien door als 'grap' bedoelde, sympathiserende uitspraken te doen over Adolf Hitler. Hij werd er meteen tot persona non grata gebombardeerd en ging met lege handen naar huis.

Wie al uitkijkt naar von Triers nieuwste project zal nog een tijdje op zijn honger blijven zitten, want een releasedatum is nog niet bekend.

(JH)

De film zou de naam Nymphomaniac dragen en in twee versies uitkomen: één voor de gewone bioscopen, toegankelijk voor het grote publiek en één voor een niet zo groot publiek dat een grenzen aftastende prent wel weet te appreciëren. Von Trier zou het seksuele leven en ontwikkeling van een vrouw op een tijdslijn plaatsen, van haar geboorte tot haar vijftigste verjaardag. Meer over de specifieke inhoud van de film is tot nog toe niet gekend. Voor de mannelijke hoofdrol in zijn prent had von Trier de Zweedse acteur Stellan Skarsgård in gedachten. Stellan is vooral bekend van zijn prestaties in Good Will Hunting (1997), Pirates of the Carribean II (2006) en III (2007) en Thor (2011). Hoewel de casting van Skarsgård nog niet officieel werd bevestigd, De Zweed speelde ook mee in von Triers recentste film Melancholia. Het drama ging in première op het filmfestival van Cannes in mei. De Deense regisseur deed er heel wat stof opwaaien door als 'grap' bedoelde, sympathiserende uitspraken te doen over Adolf Hitler. Hij werd er meteen tot persona non grata gebombardeerd en ging met lege handen naar huis. Wie al uitkijkt naar von Triers nieuwste project zal nog een tijdje op zijn honger blijven zitten, want een releasedatum is nog niet bekend. (JH)