Als het aan de fans ligt, mag er in de volgende Star Wars-film nog meer sprake van diversiteit zijn. Na een hoofdrol voor actrice Daisy Ridley als eerste vrouwelijke Jedi en haar zwarte mede-acteur John Boyega in 'Star Wars: The Force Awakens', klinkt de oproep voor een homoseksueel personage steeds luider.

Regisseur van het zevende deel van de filmfranchise J.J. Abrams juicht de oproep toe. 'Ik zou het erg fijn vinden', vertelde hij aan The Daily Beast. 'Voor mij is het leuke aan Star Wars dat alles mogelijk is. Dus het lijkt me ontzettend kortzichtig en tegen mijn intuïtie in om te zeggen dat er in die wereld geen homoseksueel personage zou zijn.'

De regisseur verklaarde eerder al dat hij er een toekomt voor zag: 'Wanneer ik spreek over inclusiviteit sluit ik geen holebi's uit. Dus dat is zeker mogelijk.'

Sinds het uitkomen van de film wordt er naarstig gespeculeerd over de homorelatie van nieuwe personages Finn en Poe, respectievelijk gespeeld door John Boyega en Oscar Isaac. Boyega liet aan Radio Times weten dat dat alleszins geen onmogelijke ontwikkeling zou zijn.

Ook Rian Johnson, die de regie van de achtste Star Wars op zich zal nemen, tweette eerder al een mogelijke aankondiging van een relatie tussen de twee mannen.

(JL)

Als het aan de fans ligt, mag er in de volgende Star Wars-film nog meer sprake van diversiteit zijn. Na een hoofdrol voor actrice Daisy Ridley als eerste vrouwelijke Jedi en haar zwarte mede-acteur John Boyega in 'Star Wars: The Force Awakens', klinkt de oproep voor een homoseksueel personage steeds luider. Regisseur van het zevende deel van de filmfranchise J.J. Abrams juicht de oproep toe. 'Ik zou het erg fijn vinden', vertelde hij aan The Daily Beast. 'Voor mij is het leuke aan Star Wars dat alles mogelijk is. Dus het lijkt me ontzettend kortzichtig en tegen mijn intuïtie in om te zeggen dat er in die wereld geen homoseksueel personage zou zijn.'De regisseur verklaarde eerder al dat hij er een toekomt voor zag: 'Wanneer ik spreek over inclusiviteit sluit ik geen holebi's uit. Dus dat is zeker mogelijk.'Sinds het uitkomen van de film wordt er naarstig gespeculeerd over de homorelatie van nieuwe personages Finn en Poe, respectievelijk gespeeld door John Boyega en Oscar Isaac. Boyega liet aan Radio Times weten dat dat alleszins geen onmogelijke ontwikkeling zou zijn.Ook Rian Johnson, die de regie van de achtste Star Wars op zich zal nemen, tweette eerder al een mogelijke aankondiging van een relatie tussen de twee mannen. (JL)