Trey Parker en Matt Stone, de creatieve breinen achter de animatieserie South Park, gaan een eigen productiemaatschappij oprichten, genaamd Important Studios, waarmee ze eigen film-, tv- en theaterproducties zullen uitbrengen.

'We hebben jarenlang met anderen samengewerkt, maar we zijn tot de conclusie gekomen dat we onszelf eigenlijk de twee leukste mensen ter wereld vinden', aldus Parker en Stone in The New York Times.

Met hun initiatief gaat het duo de grote Amerikaanse filmmaatschappijen Dreamworks van Steven Spielberg en Lucasfilm van George Lucas achterna. Maar zelf willen ze het kleinschaliger aanpakken: 'Wij willen een nederige versie van de twee giganten zijn', klinkt het. Het nieuw bedrijf zou wel al een geschatte startwaarde van 300 miljoen dollar hebben.

De met meerdere Emmy Awards bekroonde South Park-reeks, dat zestien jaar geleden werd gelanceerd, en de nieuwe versie van de musical The Book of Mormon zijn voorlopig de grootste bronnen van inkomsten voor de nieuwe filmstudio. The Book of Mormon bracht in de VS al ruim tweehonderd miljoen dollar in het laatje. Een Britse versie is al in de maak. (DB)

Trey Parker en Matt Stone, de creatieve breinen achter de animatieserie South Park, gaan een eigen productiemaatschappij oprichten, genaamd Important Studios, waarmee ze eigen film-, tv- en theaterproducties zullen uitbrengen.'We hebben jarenlang met anderen samengewerkt, maar we zijn tot de conclusie gekomen dat we onszelf eigenlijk de twee leukste mensen ter wereld vinden', aldus Parker en Stone in The New York Times. Met hun initiatief gaat het duo de grote Amerikaanse filmmaatschappijen Dreamworks van Steven Spielberg en Lucasfilm van George Lucas achterna. Maar zelf willen ze het kleinschaliger aanpakken: 'Wij willen een nederige versie van de twee giganten zijn', klinkt het. Het nieuw bedrijf zou wel al een geschatte startwaarde van 300 miljoen dollar hebben.De met meerdere Emmy Awards bekroonde South Park-reeks, dat zestien jaar geleden werd gelanceerd, en de nieuwe versie van de musical The Book of Mormon zijn voorlopig de grootste bronnen van inkomsten voor de nieuwe filmstudio. The Book of Mormon bracht in de VS al ruim tweehonderd miljoen dollar in het laatje. Een Britse versie is al in de maak. (DB)