Vanaf 11u is iedere vredelievende medemens welkom op het strand van Bredene (dit keer liefst met kleren aan) op zaterdag 25 september. Voor het eerst vindt daar het ManiFiesta festival, ofwel het Feest van de Solidariteit, plaats.

De dag wordt gevuld met dans, muziek, debatten, workshops, maar ook aan de filmliefhebber wordt een beetje aandacht geschonken. Voor €10 (de toegangsprijs van het festival in voorverkoop) kan u gaan kijken naar 'Capitalism: A Love Story', Michael Moore's aanklacht tegen het kapitalisme en 'Les Barons', een komische kijk op het Brusselse allochtonenleven. Verder wordt het filmprogramma aangevuld met de avant-première van 'The Happy Few', een documentaire over de Antwerpse werksituatie, en met 'Kortfilmfestival Palestina', een selectie van vier korte documentaires over de erbarmelijke leefomstandigheden in het Midden-Oosten.

Bekijk hieronder de trailers van 'Capitalism: A Love Story' en 'Les Barons'.

Meer info over ManiFiesta vindt u hier.

Vanaf 11u is iedere vredelievende medemens welkom op het strand van Bredene (dit keer liefst met kleren aan) op zaterdag 25 september. Voor het eerst vindt daar het ManiFiesta festival, ofwel het Feest van de Solidariteit, plaats. De dag wordt gevuld met dans, muziek, debatten, workshops, maar ook aan de filmliefhebber wordt een beetje aandacht geschonken. Voor €10 (de toegangsprijs van het festival in voorverkoop) kan u gaan kijken naar 'Capitalism: A Love Story', Michael Moore's aanklacht tegen het kapitalisme en 'Les Barons', een komische kijk op het Brusselse allochtonenleven. Verder wordt het filmprogramma aangevuld met de avant-première van 'The Happy Few', een documentaire over de Antwerpse werksituatie, en met 'Kortfilmfestival Palestina', een selectie van vier korte documentaires over de erbarmelijke leefomstandigheden in het Midden-Oosten. Bekijk hieronder de trailers van 'Capitalism: A Love Story' en 'Les Barons'. Meer info over ManiFiesta vindt u hier.