De eerste rol van de live action verfilming van 'The Little Mermaid' is bekend. Coppola heeft gekozen voor een niet professionele actrice die vast heel wat aandacht zal trekken.

Andrej Pejic is een model dat ervoor kiest om zowel als man en als vrouw te poseren. Zo droeg zij een trouwjurk van Jean Paul Gaultier tijdens een modeshow in 2011 en prees zij in datzelfde jaar push-up bh's van Hema aan. Ook in het dagelijkse leven kleedt ze zich meestal als vrouw en is ze een boegbeeld voor heel wat transgender- en holebi-jongeren.

Emma Watson als Ariel?

Eerder deden geruchten de ronde dat Britse actrice Emma Watson in de huid zou kruipen van Ariel, de kleine zeemeermin. Watson ontkende deze geruchten echter zelf in april door te stellen dat ze het script niet had gelezen en de makers haar voorlopig geen rol hadden aangeboden. Toch is het niet helemaal uitgesloten dat de actrice in tussentijd benaderd is voor de prent.

Eerste langspeelfilm

Voor het transgender model is dit haar eerste rol in een langspeelfilm. Wel speelde ze al mee in kortfilms 'In Bloom' van Fumi Nagasaka, 'Reason' en het historische drama 'Faith'. Verder mocht ze ook acteren in de videoclip voor 'The Stars (Are Out Tonight)' van David Bowie.

Duister sprookje

Sofia Coppola regisseert het sprookje van de Deense schrijver Hans Christian Anderson over een kleine zeemeermin die verliefd wordt op een prins. In ruil voor een menselijke ziel en benen moet ze haar stem afstaan aan een zeeheks. Zo kan ze op het land leven en haar prins zoeken. Wanneer de prins echter een andere vrouw ten huwelijk vraagt, zit er voor de kleine zeemeermin niets anders op dan zichzelf in zee te storten en in schuim te veranderen. De versie van Disney had een veel kindvriendelijker einde, maar Coppola houdt zich naar verluidt aan het klassieke verhaal. (LP)

De eerste rol van de live action verfilming van 'The Little Mermaid' is bekend. Coppola heeft gekozen voor een niet professionele actrice die vast heel wat aandacht zal trekken. Andrej Pejic is een model dat ervoor kiest om zowel als man en als vrouw te poseren. Zo droeg zij een trouwjurk van Jean Paul Gaultier tijdens een modeshow in 2011 en prees zij in datzelfde jaar push-up bh's van Hema aan. Ook in het dagelijkse leven kleedt ze zich meestal als vrouw en is ze een boegbeeld voor heel wat transgender- en holebi-jongeren. Emma Watson als Ariel? Eerder deden geruchten de ronde dat Britse actrice Emma Watson in de huid zou kruipen van Ariel, de kleine zeemeermin. Watson ontkende deze geruchten echter zelf in april door te stellen dat ze het script niet had gelezen en de makers haar voorlopig geen rol hadden aangeboden. Toch is het niet helemaal uitgesloten dat de actrice in tussentijd benaderd is voor de prent. Eerste langspeelfilm Voor het transgender model is dit haar eerste rol in een langspeelfilm. Wel speelde ze al mee in kortfilms 'In Bloom' van Fumi Nagasaka, 'Reason' en het historische drama 'Faith'. Verder mocht ze ook acteren in de videoclip voor 'The Stars (Are Out Tonight)' van David Bowie. Duister sprookje Sofia Coppola regisseert het sprookje van de Deense schrijver Hans Christian Anderson over een kleine zeemeermin die verliefd wordt op een prins. In ruil voor een menselijke ziel en benen moet ze haar stem afstaan aan een zeeheks. Zo kan ze op het land leven en haar prins zoeken. Wanneer de prins echter een andere vrouw ten huwelijk vraagt, zit er voor de kleine zeemeermin niets anders op dan zichzelf in zee te storten en in schuim te veranderen. De versie van Disney had een veel kindvriendelijker einde, maar Coppola houdt zich naar verluidt aan het klassieke verhaal. (LP)